Ne elégedj meg kevesebbel, mint ami jár!

Nem kevés esetben lehet hallani a nőket és a férfiakat is, hogy csupán azért tartanak ki párjuk mellett, veszik feleségül, vagy mennek férjhez, mert az rendelkezik minden jó tulajdonsággal. Ezek az emberek általában túl vannak több rossz kapcsolaton is, így megelégszenek azzal, ha becsületes, tisztességes és jó szándékú emberrel találkoznak, akit valamennyire még szeretni is tudnak.

[adsense_id=”1″]

Függetlenül attól, hogy mi a véleményünk erről a szituációról, érdemes tisztázni magának a párkapcsolatnak a jelentését is mielőtt döntenénk. Meg kell nézni, hogy egy jó kapcsolatnak milyen összetevői vannak, az érintettek mit vállalnak és garantálnak a másik számára. Az alapok között mindenképpen ott van a szerelem, a szexuális vonzódás, a szeretet, a viselkedés, a közös célok. Ha valaki környezetünkben igen tisztességes, becsületes és persze nagyon jó szándékai vannak, ám ennél nem több számunkra, akkor valószínűleg jól tesszük, ha igyekszünk vele inkább baráti kapcsolatot kialakítani.

Ha belemegyünk egy ilyen kapcsolatba, akkor már a házasság legelejét hazugsággal kezdjük, a közös élet máris ingoványos talajra épül. Ha tiszteljük és becsüljük a másik felet akkor sem szabad „jobb híján” kikötni mellette. Egy ilyen kapcsolatnak nem lehet jövője, ám ha mégis, akkor a boldogság valószínűleg kimarad a közös életből. Nem csak magunkat csapjuk be, hanem azt a becsületes embert is, aki lehet, hogy tiszta szívéből szeret. Tőle is elvesszük egy jobb és boldogabb élet lehetőségét.

Nehéz egyedül maradni ez tény, és az is biztos, hogy nehéz olyan embert találni, aki őszintén szeret és minden elvárásunknak meg tud felelni. Természetes, hogy ha megtaláljuk nem könnyen mondunk le róla, de a boldog élethez ez kevés. Tovább kell keresni, olyan valakit kell választani, akit szívből tudunk szeretni.


hunprobalazs