Ne hagyd, hogy kikészítsen a karácsonyi készülődés!

Annak érdekében, hogy tökéletesen teljen a szeretet ünnepe, számos dolognak rendben kell lennie. Először is érdemes leszögezni, hogy tökéletes nincs. Fontos, hogy az otthonunk tiszta és ragyogó legyen, az ételek remekül sikerüljenek, az ajándékok mindenkinek örömet szerezzenek, mindennel időben elkészüljünk és mi magunk is ragyogjunk, de arra is készítsük fel magunkat, hogy nem mindig sikerül minden úgy, ahogyan azt elterveztük.

[adsense_id=”1″]

Karácsonyi ajándékok: Sokan már november elején megvásárolják a karácsonyi ajándékokat. Írj Te is listát, hogy kit mivel akarsz meglepni és már most szerezd be őket, hiszen a karácsony előtti héten tele lesznek a plázák és boltok, alig tudsz majd mozogni a tömegben, hát még kényelmesen nézelődni, válogatni.

Takarítás és dekorálás: Ütemezd be ügyesen a takarítást, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod. Nem kell mindent egyedül csinálni, nyugodtan vond be család tagjait az előkészületekbe, hiszen például a legtöbb gyerek szívesen segédkezik a lakás díszítésénél. Amint megvagytok a nagytakarítással, már jöhetnek is a karácsonyi díszek, lámpák, gyertyák és minden egyéb.

Karácsony Ünnep

Karácsony Ünnep

Karácsonyi menü: Az ételekhez használt alapanyagokat ugyancsak még időben szerezd be, még mielőtt megrohamozzák az emberek a boltokat! A süteményeket elkészítheted már előző nap, így az ünnep napján nem lesz annyi feladatod és lesz időd a többi fontos dologra. A karácsonyi menü receptjét pedig biztos helyről szerezd be, mert a kísérletezésnek nem itt a helye.

Magadat se feledd: Hagy magadnak egy kis időt a regenerálódásra is. Előző este egy illatos gyógynövényes fürdő igazi csodát tehet vagy egy kellemes beszélgetés egy pohár bor mellett kedveseddel, esetleg egy jó könyv olvasása, mely kikapcsol. Muszáj magaddal is foglalkoznod, hogy frissen és üdén ünnepelhess a családdal.


hunprobalazs