Négy csodálatos hotel, amely korábban palota volt

Amikor szállodát választunk gyakran az új és trendi dolgokat keressük, de néha sokkal jobban megéri visszatekinteni néhány pazar alkalomra. A stílusos utazás régen főleg a magasszintű csillogásról és romantikáról szólt, nem pedig a divatról. Az idei nyár a legfőbb ideje hogy ellátogasson azokba a hotelekbe, ahol régen palota volt.

Az első palota, amelyet szállodává alakítottak a Ciragan Palota, amely Isztambulban, Törökországban található és ez egy 17. századi épület, amelynek 300 szobája van. Régen ez a palota adott otthont az Oszmán Birodalom szultánjainak, és 1991-ben építették át hotelé. A hotel belseje tükrözi a régi birodalom Pazar barokk stílusát, a külső részen pedig úszómedence és egy kert is található, amely a vízre néz. A kínai Aman at Summer Palace 1750-ben épül. A látványos pekingi hotelban császári kertek, tavak és udvarok találhatóak, valamint a szálloda 18 szobával és 33 lakosztállyal rendelkezik. Eltekintve a gyönyörű történelmi részektől, a hotelban egy gyönyörű fürdő, három étterem, szivar bár és egy 37-fős mozi is van.

A Taj Lake Palota Indiában található és egymagában lebeg a Pichola tó közepén Udaipurban. A palota 1743-ben épült, hotellé pedig 1963-ban alakították át. A szobák egy négyhektáros mesterséges szigeten valóban királyiak, hiszen tele vannak festett fali díszekkel, csillárokkal, aranyozott tükrökkel és kézműves készítésű sötét fa bútorokkal. A La Posta Vecchia Hotel a 17. században épült, amelyet az Orsini család épített és autóval 1 órányira található Rómától. A hotel belseje reneszánsz stílusú, tele van márvány mellszobrokkal, aranyozott ágykeretekkel, és rendkívül bonyolult kárpitokkal. A csodálatos hotel Cézár nevű éttermében pedig Antonio Magliulo séf hagyományos olasz ételeket kínál fel a vendégeknek.


hunprobalazs