Néhány hasznos információ a tetőfelújítással kapcsolatosan

Minden háztulajdonos tudja, hogy mennyire fontos, hogy milyen állapotban van a tető. Az évek során keletkezett hibák a tetőn, bizony nagy problémákat tudnak okozni, ezért sok esetben tetőfelújításra kerül sor. Felújításkor természetesen több szempontot is figyelembe kell vennünk, ahhoz, hogy jól döntsünk.

Egy tetőfelújítás esetében sokat számít, hogy a tető jó minőségű és esztétikus legyen. Sokak számára azonban fejtörést okozhat, hogy milyen alapanyagot válasszunk, és milyen szempontokat kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy segítsenek a döntéshozatalban és a tető ne csak szép, hanem időtálló és jó minőségű is legyen. Az is fontos lehet, hogy milyen a tető színe, formája, mennyibe kerül, stb. Manapság nagy megtakarítást jelent, ha a régi tetőszerkezetet felújítjuk és nem bontjuk le. Ez a folyamat szerkezetileg úgy történik, hogy leszedjük a régi fedőanyagok (pala, cserép, stb.), majd leszedjük a léceket és megtisztítjuk a megmaradt szerkezetet. Hogyha találunk olyan gerendát vagy szarufát, ami meggyengült vagy elkorhadt, akkor azt mindenképp ki kell cserélni. Ezt követően a megmaradt szerkezetet meg kell erősíteni padlóval vagy deszkával, a megmaradt szerkezet vastagságától függően. Az új, megerősített szerkezet teherhordóképessége így jelentősen javul. Ez egy olyan eljárás, amivel még a régi tetőben lévő hibákat és egyenetlenségeket is ki lehet javítani. Miután ez a folyamat kész, a tetőre szinte bármilyen típusú fedőanyagot lehet rakni.

Manapság már számos különböző anyagból készült tető közül választhatunk, a cserepeslemeztől a palatetőn keresztül a betoncserépig. Minden fajtának megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért amikor tetőfelújításra kerül a sor, akkor mindenképp kérjük ki szakértő véleményét a témában.


hunprobalazs