Neked is fontos a bőröd ápoltsága? Akkor ezt tudnod kell!

Manapság számos helyen hallhattunk, olvashattunk már a kőolajszármazékokról sokrétű felhasználásáról. De mi van a masszázsolajjal? Te tudod, mivel masszíroz a masszőröd? Lehet, hogy kőolajszármazékokat tartalmazó olajat ken a bőrödre? Ha Neked sem mindegy, mivel ápolod a bőröd, nem szeretnél szintetikus anyagokat, kőolajszármazékokat kenni magadra, akkor válaszd a természetes alapú olajokat! Valóban létezik 100%-ban természetes összetevőkből készült olaj? Igen, van kimondottan természetes alapanyagokkal készült masszázsolaj.

[adsense_id=”1″]

A masszázs több ezeréves múltra tekint vissza, melynek gyökereit csak feltételezhetjük. Minden bizonnyal ösztönös dologról van szó, hiszen az ember, ha fáj valamije, masszírozni, simogatni kezdi. A közelmúltban egy időre megfeledkeztünk a masszázs jótékony hatásáról, mostanában viszont újra divatba jött. Felgyorsult életmódunkból adódóan gyakran tapasztalhatjuk, hogy fáj a hátunk, gerincünk vagy éppen egész testünk görcsösebb. Ilyenkor egy jó masszázs jelenthet megoldást, mely mind testileg, mind lelkileg feltölt energiával. Ma már a masszázsnak több fajtája közül is választhatunk, mint például kínai, japán, de a sor szinte végtelen. Bármilyen típusú masszázst is választunk, érdemes odafigyelni a masszázsolaj összetételére. A parabént és a paraffint, valamint a kőolajszármazékokat érdemes kerülni, ezek a leggyakoribb mesterséges alapanyagok.

A masszázsolajok esetében is, széles választék áll rendelkezésünkre, tucat számra válogathatunk a termékekből, ám korántsem mindegy, melyiket választjuk. A mesterséges anyagokat tartalmazó olajok nem tudnak jól felszívódni, emellett káros hatással is vannak bőrünkre. A legtöbb esetben a masszőrök nem organikus alapanyagú olajokkal dolgoznak, ezért a masszázs után le kell mosnunk. Ezzel ellentétben, a természetes olajoknak bőrápoló hatásuk is ismeretes, ezért nem kell eltávolítani bőrünkről. Teljes egészében organikus eredetűek a Diamond Cosmetics által forgalmazott masszázsolajok. Választékukban megtalálhatók a különféle illatú masszázsolajok, de azok is találhatnak megfelelőt, akik nem kedvelik az illatos olajokat, hiszen az Aloe verás bázisolaj illatanyagmentes.


hunprobalazs