Nem kell azonnal mester, ha a duguláselhárítás az, ami kell!

Egy kisebb dugulás miatt nem kell azonnal szakemberek segítségét kérni, hiszen sokszor a gond könnyedén megoldható pár apró házi trükkel. Érdemes tehát először is alaposan megnézni magunknak azt a dugulást, kipróbálni ezt-azt, majd ha úgy érezzük, hogy nem javult a helyzet, csak akkor mestert hívni.

[adsense_id=”1″]

A mosogató és mosdó duguláselhárítása során először például mindenképp győződj meg arról, hogy a szifon átjárható-e. Nem elég belenézni, azt le kell szerelni és szét kell szedni, majd meg kell tisztítani a szennyeződésektől, Ha mindezzel kész vagy, akkor szereld össze, de persze csak óvatosan, a tömítésekre gondosan vigyázva. Ha a szifon tisztítása nem segített, akkor alkalmazhatsz egy kevés lefolyó tisztítószert is, amit nem szabad azonnal leöblíteni, egy éjszakára öntsd azt a mosogatóba, illetve mosdóba.

A duguláselhárítás szerencsére a kád és zuhanytálca esetében is sokszor egyszerűen kivitelezhető otthon. Először tisztítsd meg a lefolyó nyílását, minél alaposabban, akár csipeszt is használhatsz, majd öntsd abba is lefolyó tisztítószert, szintén egy egész éjszakára.

Az otthoni duguláselhárítás természetesen a padlóösszefolyó esetében is megoldható. Ennek érdekében használhatod a fent említett módszereket, vagy alkalmazhatsz vízsugaras módszert is, amihez persze először le kell csavarni a zuhanyfejet.


hunprobalazs