Nem kell undoknak lenni, de nem jó ha túl kedves vagy

Fontos, hogy nyitott és kedves legyél, hogy pozitívan viszonyulj az emberekhez, de mint ahogyan semmit sem, ezt sem szabad túlzásba vinni. Egyáltalán nem fontos, hogy mindig és mindenkivel jóban legyél, hogy mindenkit szimpatikusnak találja, akivel összehoz a sors. Néha igen is lehetsz egy kicsit zárkózottabb, Te is lehetsz mérges, haragudhatsz másokra.

[adsense_id=”1″]

Amennyiben a következő állítások igazak rád, akkor gyanús, hogy túlzásba viszed a kedvességet. Ha nehezedre esik nemet mondani olyan valakinek, akiről tudod, hogy a veled szemben Ő negatív, igazságtalan, ha gyakran érzed úgy, hogy valaki túl természetesnek, adottnak veszi, hogy mindig és mindenben a segítségére leszel, ha gyakran érzed azt, hogy kihasználnak a munkádban vagy a kapcsolataidban, ha gyakran előfordul, hogy a kedvességedet nem viszonozzák, ha félsz attól, hogy mások elutasítanának, ha nemet mondanál nekik, akkor bizony egyértelmű, hogy túlzásba estél.

Állás

Állás

Hogy ezen változtatni tud jó, ha első lépésként ismered a saját jogait, avagy tudatosítsd magadban, hogy mi az, amit elvárhatsz, mi az, amihez neked is jogod van. Itt az ideje, hogy felismerd, hogy ez nem önzés, egyszerűen csak arról van szó, hogy a saját igényeidet Te magad érvényesítheted. Az persze nagyszerű, ha a kedvességed a természetedből fakad, és ez a viselkedés jellemez téged, de ne érezd magad bűnösnek, amikor éppen a magad akaratát érvényesíted, vagy ha nem teszel szívességet valakinek. Ez nem udvariatlanság, hanem normális reakció.

Végül pedig a legfontosabb, hogy ne akarj mindig és mindenkit szeretni, mivel ez teljesen képtelenség. Ez persze nem jelenti azt, hogy bántóan kellene azokkal viselkednek, akik nem szimpatikusak, de arra semmi szükség, hogy folyton szívességeket tegyél nekik. Fogadd el akit tényleg szeretsz, azt sem fogod minden nap, minden percében szeretni, az érzelmeink ugyanis hullámoznak.


hunprobalazs