Nem mindegy hogyan hagyod otthon kutyusod

Az egyik legfontosabb megoldandó helyzetet a kutyákkal az okozhatja, hogy sokat vannak egyedül. Ők is magányosnak érezhetik magukat, és könnyen unatkozhatnak is. Ezt a problémát mindenképp orvosolni kell azért, hogy ez ne okozzon károkat egészségükben, és azért, hogy ne szedjék szét a lakást, mire hazaérünk. Sok tünete van annak, ha egy kutya magányos, rosszul érzi magát. Most a leggyakoribb tüneteket tárjuk fel.

[adsense_id=”1″]

Előfordulhat, hogy mire hazaérsz egy vöröslő foltot találsz a kutyádon. Ennek az is lehet az oka, hogy amíg nem voltál otthon, addig unalmában azzal nyugtatta meg magát, hogy nyalogatta a testét. Ha ezt a rossz szokását nem szünteted meg, akkor egészen odáig fajulhat a dolog, hogy a kutyád testén komolyabb sebek alakulhatnak ki. A szakemberek azt tanácsolják, hogy kösd le jobban az ebet. Adj neki új játékokat, hogy általuk eltereld a figyelmét.

Nem lehet túl kellemes, amikor hazatérve azt tapasztalod, hogy egy lerombolt lakás vár. Egy tudatos gazdinak márpedig erre is számítania kell. Ez is orvosolható. Például amikor otthon vagy, gyakorold vele, hogy meddig tart a kutya területe. Jó trükk, ha hagyod, hogy levezesse az energiáit, azaz vidd el sétálni, és fáraszd le jól, hogy aztán nyugodtan bírja az egyedül töltött órákat. Utólag már felesleges leszidni a kutyát, mert ő nem tudja összekötni a korábbi rosszalkodását az órákkal későbbi szidással.

Az is megtörténhet, hogy a kutyád állandóan ugatni fog, amikor nem vagy otthon. Ennek oka az lehet, hogy lemondott arról, hogy valaha haza fogsz menni, és így akar másoknak jelezni. Ezért  biztosítani kell a kutyádat arról, hogy haza fogsz menni. Ennek érdekében tegyél egy olyan tárgyat a kutya házába, amit szeret, és utasítsd, hogy „marad”. Menj ki a házból, ne érezze a szagodat. Menj vissza, és adj neki jutalomfalatot. Ezt többször is ismételd meg úgy, hogy mindig több időt vagy távol.


hunprobalazs