Növeld az önbizalmadat percek alatt!

Van, aki vele született és van, aki egy életen át küzd érte. A magabiztosság megszerzéséhez a legjobb út nem is annyira bonyolult, néhány apró mozzanattal, rendszeresen végzett gyakorlatokkal akár percek alatt feltuningolhatjuk önbizalmunkat bármilyen szituációban.

[adsense_id=”1″]

Percenként átlagosan 12-16-szor veszünk lélegzetet. A mély belégzés és kilégzés révén azonban ez a szám akár 6-ra is lecsökkenthető. Hogy miért jó ez? Mert nagyban oldja a feszültséget, elűzi a dühöt és megakadályozza, hogy egy-egy helyzetből meneküléssel próbáljunk kihátrálni. Ha a stresszt sikerül csökkenteni, a magabiztosság is nagyban megnő, bátrabban nézünk szembe a kihívásokkal.

Egy friss tanulmány szerint a színek is hatással lehetnek az önbizalomra. A nők nagy része nem érez elég magabiztosságot ahhoz, hogy a vöröset viselje, pedig akik így tesznek, nagy lendületet adnak az önbizalmuknak. Ehhez nem kell tetőtől talpig pirosba öltözni, de egy-egy kiegészítő – sál, pénztárca, fülbevaló, esernyő – erejéig érdemes beszerezni néhány vörös holmit.

Az alacsony önbizalommal rendelkező emberek többször mondanak igent olyan dolgokra is, melyek egyáltalán nincsenek ínyükre, csak azért, hogy minden elvárásnak megfeleljenek. Ha kiállunk az igazunkért és megtanuljuk a saját érdekeinket is előtérbe helyezni, vagyis ha elsajátítjuk a nemet mondás képességét, magabiztosságunkon sokat fogunk lendíteni. Akárcsak a mozgással, ami az endorfin és szerotonin szintjének növelésével fokozza az önbizalmat és a boldogság érzetét.


hunprobalazs