Növények, amelyek hajápolóként is felhasználhatóak

A nők többsége, ha hajápolásról van szó, akkor inkább a természetes dolgokat választja, mivel nem szeretnék, ha hajuk káros szerekkel érintkezne. A legtöbben csupán a kamilla és az aloe vera jótékony hatásáról hallottak, azonban még rengeteg olyan növény van, amelyek a hajápolás terén hatásosnak bizonyultak.

Ha a hajkoronáját fényessé és puhává szeretné varázsolni, akkor érdemes a fejbőrbe bojtorjángyökérből kinyert olajt masszírozni. Azért érdemes ezt a jótékony hatású növényt választani, mert gyulladáscsökkentő hatása van, valamint biztosítja a haj számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. A gubancolódásra hajlamos tincsek esetében is alkalmazható a pakolás, mivel megpuhítja a hajszálakat, és ennek köszönhetően a fésülködés is könnyebb lesz. Az olajt fél órán keresztül ajánlott a fejbőrön hagyni, és ezt követően alaposan bő vízzel kell leöblíteni a hajat. A bazsalikomolajból készült pakolásokat, akkor érdemes alkalmazni, ha a haj korpás és a fejbőr korpás. Az olaj serkenti a vérkeringést, megerősíti a hajszálakat, megelőzi a töredezettség kialakulását, valamint befolyásolja a hajnövekedést is.

A görögszéna magból olyan pakolást lehet készíteni, amely segít a hajhullás megállításában. A magokat főzés és áztatás után le kell darálni, majd a massza egészét a fejbőrbe kell masszírozni. Az amla nevű növény is csodákat tesz a hajszálakkal, mivel vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Garantált, hogy a növényből elkészült pakolás alkalmazása után a hajkorona csillogó és erős lesz. Fontos megjegyezni, hogy ha a pakolást rendszeresen felviszi a fejbőrre, akkor a hajszíne sötétedni fog. Válassza ezeket a jótékony hatású növényeket, ha egészséges hajkoronát szeretne.


hunprobalazs