Nyári évelő növények

Lassan megérkezik a nyári napsütés, a lustálkodós napok, a friss zöldségek, és ami a legjobb, a lenyűgöző, friss helyi virágok. Melyek a legjobb szezonális virágok, amelyeket júliusban lehet vásárolni?

Íme egy rövid útmutató. Nyáron, különösen júliusban gyakran mondják, hogy ez a legoptimálisabb idő az orchideák termesztésére – szinte az összes fajta ilyenkor van szezonban. Az orchidea virágzása akár több hónapig is eltarthat, így a cserepes vagy vágott orchideák kiváló választást jelentenek, ha erős növényt keres. Néha „Larkspur” elnevezéssel illetik a Delphinium-ot, amely egy július hónapjában nyíló virág. Virágzik már tavasztól nyár végéig, és azt állítják, hogy szimbolizálja a “nyitott szívet és lelkes kötődést”. Kék vagy éppen fekete színének köszönhetően a Delphiniumot hagyományosan a villámok elkerülésére és a boszorkány varázslatok megakadályozására tartották. Eredetileg a trópusi mocsaras területeken található a liliom, ami egy igazán szomjas növény, tehát gyakran kell öntözni. A liliomok különféle fajtákban találhatók vannak kála liliomok és perui liliomok is. Júliusban mindkét fajtája virágzik.

Dáliák: A spanyolok már a XVI. században megfigyelték a dáliákat Mexikóban, ahol az aztékok termesztették és megették őket. A dáliákat epilepsziának kezelésére használták, hosszú, üreges szárukat gyakran vízcsövekként is használták. A dáliákat 1963-ban Mexikó nemzeti virágjává nyilvánították – állítólag a változást, az utazást vagy az új kalandokat szimbolizálják. Gardénia: nedves éghajlaton virágzik. A legjobban nagyon magas hőmérsékleten nőnek – tehát ez a tökéletes nyári virág. A gerbera (néha „Gerbera százszorszép”) a világ ötödik leggyakrabban használt vágott virágja (a rózsa, a szegfű, a krizantém és a tulipán után). A gerberák általában rugalmasok, könnyen gondozhatók és különféle színben kaphatók.


hunprobalazs