Okok, amiért a szülés után nehezen megy a fogyás

Amikor egy nőből anya lesz, akkor nagyon sok változáson megy keresztül testileg, lelkileg és egyeseket ez jobban, még másokat kevésbé visel meg. Minden esetre el kell fogadnunk, hogy itt nem kifejezetten a kitartásunkkal vannak a gondok, sokkal inkább beszélhetünk lelki eredetű problémákról.

Amikor egy anyuka elhatározza magát, hogy most visszaszerzi a régi formáját, akkor minden esetben az első lépés, hogy kiválasztja a számára legszimpatikusabb megoldást. Nagyon sok esetben találkozhatunk olyan diétákkal, melyek megkövetelik, hogy egy édesanya külön főzzön magára, hiszen a család többi tagja nem hajlandó vele tartani. Így főzhetünk magunknak, a párunknak és még a gyermekünknek is. Így ez olyan megterheléssel járhat együtt, hogy a legtöbb esetben már az első héten elbukik. Majd jön a torna, hiszen a torna nélkül semmit sem ér az egész. Viszont másnap olyan izomlázzal kell megküzdenünk, hogy az alapvető feladatok elvégzésére sem vagyunk képesek. Így gyakran buknak be pár nap után ezek a nekilendülések.

Ám a legfontosabb, hogy tisztázzuk, hogy itt semmiképp nem az akaraterővel van a probléma, sokkal inkább az önbecsüléssel. Fel kell ismerni a szükségleteinket és el kell fogadnunk saját magunkat, hogy ez egy állapot, ám nem kell, hogy így maradjon. Minden esetben, amikor neki vágunk egy fogyókúrának, akkor különböző célok motiválnak. Beleférjünk a régi ruháinkba, vonzóbbak legyünk a férjünk száméra, visszatérjen a szenvedély és, hogy a bikinit is bátran felmerjük hozni. Ám sokan megfeledkeznek arról, ami a legfontosabb kellene, hogy legyen az pedig az egészség. Sok esetben ugyanis, sokkal inkább azért kell, hogy elszánjuk magunkat, mert hosszan szeretnénk egészségben megmaradni a családunk mellett.


hunprobalazs