Olaszország, a látnivalók földje!

Legalább egyszer az életben el kell látogatni Olaszországba. Sokak számára bakancslistás az olasz csizma, azonban mi magyarok abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy hozzánk igazán közel van. Repülővel egy-két óra, de akár autóval is könnyen megközelíthető.

Olaszország kapcsán napestig lehetne sorolni, hogy miért is érdemes odautazni. Ebben az egy országban annyi látnivaló van, mint öt másikban összesen. Gyönyörű természeti tájakkal rendelkezik, elég csak a Toszkán vidékre gondolni, amin csak ámulva lehet átutazni. Továbbá a csodás hegyvidéki tájak és a tengerpartok is magukért beszélnek. Egy szóval a sportolni vágyók is megtalálhatják számításaikat. Sokan viszont inkább a különféle látnivalókat szeretnék megszemlélni, amiből bőven akad is. Konkrétan hatvan UNESCO kulturális és természeti világörökségi rész található az országban. Róma a főváros és a Vatikán számtalan turistát vonz, ugyanakkor tucatnyi olyan várost említhetnénk, amik szintén vonzzák a turista tömegeket. Olaszország egy igazán különleges ország, mivel bármelyik részére is utazik az ember, mindössze egy-két óra alatt a tengernél vagy hegyekben lehet.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az ízletes olasz gasztronómia mellett sem, mely méltán világhírű. Ugyanakkor nem csak a spagetti, pizza, mozzarella érdemel említést, ugyanis az olaszok zseniális kávét képesek készíteni, így vétek lenne kihagyni a hamisítatlan olasz kávé megkóstolását. Olaszországban az ember úgy érzi, mintha egy teljesen új világba lépne, így nem érdemes kihagyni. Ha szeretné Ön is megtapasztalni az olasz életérzést, akkor látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg a hatalmas utazási kínálatot! Utazzon el Ön is a csodálatos Itáliába!


hunprobalazs