Öltözködési illemszabályok esküvőn

Ahogy közeledik az esküvőszezon itt az ideje elgondolkodni, hogy mit vesz fel egy barátja vagy ismerőse nagy napjára, és ez egy olyan dolog, amire valóban érdemes időt szánni, hiszen vannak olyan ruhadarabok, amiket nem illik viselni egy esküvőn. Ha már megvan a tökéletes nászajándék, akkor itt az idő megtalálni a legmegfelelőbb ruhát is, ez pedig nem könnyű, hiszen rossz fényben tüntethet fel az minket, ha véletlenül mellé választunk.

Az első íratlan szabály az, hogy templomi esküvőre nem illik olyan ruhában menni, amiből kilátszanak a vállak, bár ez a szabály régimódinak tűnhet, inkább érdemes egy vállat megmutató ruhához bolerót vagy zakót felvenni addig, amíg a templomi szertartás tart. Persze a mélyen dekoltált túlságosan rövid ruhák is tilosak, tehát ha esküvőre megy, akkor hagyja otthon a szexi fazonú ruháit. Ha egy ruha túlságosan flitteres és csillogó, azt sem illik felvenni, hiszen elveszik a figyelmet a menyasszonyról, csak úgy, mint a fehér színű ruhák, amik szintén tiltó listások. Egy hagyományos esküvőre emellett farmernadrágot sem illik felvenni, még akkor sem ha elegáns blúzzal párosítja azt.

Ahogy fehérben tilos megjelenni esküvőn, ugyanúgy feketében sem szabad, mert ez a gyász színe. Bár ez meglepő lehet sokak számára, de pirosban sem illik esküvőre menni, hiszen a menyecskeruha is piros, ezért ez is a menyasszony színe. Mindig arra kell törekedni, hogy az esküvő stílusához illő ruhát válasszon, tehát elegánsabb helyre elegánsabb ruhát, de ha egy lazább nyári lakodalomról van szó, akkor választhat egy könnyű nyári ruhát is, csak soha ne legyen alul öltözve vagy éppen túlöltözve. Végül pedig a feszes ruhákat is érdemes elkerülni, hiszen táncnál kellemetlenek és kényelmetlenek is lehetne egyaránt, tehát olyan ruhát válasszon, amiben kényelmesen érzi magát.


hunprobalazs