Ön szerint fontos az alapos takarítás az otthonában?

Úgy is mondhatnánk, hogy az otthon egy tükör, mely a benne lakó személyek stílusát és precizitását tükrözi. Ha nem zavar bennünket az, hogy egy piszkos, poros, pókhálós házban vagy lakásban ébredünk és fekszünk le nap, mint nap, akkor az arról árulkodik, hogy mi magunk sem vagyunk igényesek.

Valljuk be őszintén, hogy általában egy fárasztó munkanap után senkinek sincs kedve a lakással foglalkozni, illetve azzal, hogy mekkora rendetlenség van körülöttünk, vagy éppen azzal, hogy mekkora fürdőben a szennyes kupac. Ám, ha mindig halogatjuk a takarítást, azzal csak saját magunk okozzunk rosszat, hiszen, sokkal nehezebb dolgunk lesz, ha egyszerre kell kitakarítani az egész lakást. Legtöbbször azért kezdünk neki, hogy a hozzánk érkező barátok, ismerősök, ne lássák meg az otthonunkban uralkodó káoszt, viszont nem ez a legaggasztóbb. Az elhanyagolt lakásokban sokszor olyan kórokozók szaporodhatnak el, melyek károsak lehetnek az egészségünkre. Ezért is ajánlott évente minimum kettő alkalommal mélytisztítást végezni az otthonunkban, így azok a helyek is ki lesznek tisztítva, melyek egy átlagos szombati takarítás alkalmával elmaradnak

Ilyenkor a szekrények mögött, az agyak alatt, illetve a kanapé mögött és alatt is érdemes rendet tenni. Az ilyen alkalmakor a szőnyegeket, takarókat és az ülőgarnitúrák kárpitját is érdemes felfrissíteni. Amennyiben ezt elhanyagoljuk akkor, olyan baktériumok szaporodhatnak el, melyek asztmát, allergiát, de még influenzát is okozhatnak. Abban az esetben, ha a munkánkból kifolyólag, vagy kis gyermekek mellett nincs erre lehetőségünk, illetve már idősek vagyunk, és azért nem tudjuk elvégezni az éves mélytisztítást az otthonunkban, akkor érdemes egy erre szakosodott szolgáltatót megfogadni.


hunprobalazs