Óraátállítás 2019 tavaszán

A nyári időszámítás idén március 31-én kezdődik majd, mint minden évben, idén is éjjel két órakor, a téli időszámítás pedig október 27-én kezdődik, amikor visszaállítjuk az órát 3 óráról 2 órára. Az óraállítás eredete állítólag visszavezethető már Benjamin Franklinhez is, viszont azt hírlik, ő még nem tudta kivitelezni ezt a tervezetet. Elsőként a világon 1916-ban vezették be az óraállítást az Egyesült Államokban azért, hogy ezzel energiát takarítsanak meg.

Óraállítás 2019 tavasz – minden részletét megtalálja a pontosido.com weboldalra kattintva. Az óraállítás egyik legnagyobb előnye az energiatakarékosság, valamint az is hasznunkra válik, hogy egy órával több napfényben van részünk, ennek pedig főleg azok örülnek, akik egész nap az irodában, a gyárban, vagy az iskolában ülnek, hiszen így nekik is lehetőségük lesz arra, hogy valamilyen szabadtéri programon vegyenek részt. A kinti munkákat is hosszabb ideig lehet elvégezni, tehát az óraállításnak rengeteg előnye van. Amióta bevezették az óraállítást az Egyesült Államokban, azóta a világ szinte minden táján átvették ezt a szokást, és minden évben nyári időszámításra állunk át március utolsó vasárnapján.

Évről évre egyre több ellenérvet hoznak fel, amelyek szembe mennek az óraállítás előnyeivel, hiszen sokan azt állítják, hogy az óraállítás rossz hatással van az emberi szervezetre, hiszen nem minden szervezet képes az azonnal átállásra és változásra, ami egészségi problémákhoz vezethet sok esetben. Amennyiben bővebb leírást olvasna az óraállításról, annak előnyeiről és hátrányairól, vagy hozzászólna az óraállítás témájához és megosztaná másokkal mit gondol az óraállításról, akkor ezt is megteheti, csak látogassa fel  bátran weboldalunkat a pontosido.com-ot, és itt ráadásul más ünnepekről is olvashat információkat, tehát ha ide látogat, csupa hasznos dolgot tudhat meg.


hunprobalazs