Őszi lakberendezési színtrendek

2018-ban az egyik legelterjedtebb lakberendezési trend az volt, hogy élesebb színeket vigyünk otthonunkba. Látványos vöröstől és a fémes árnyalatoktól kezdve, a domináns fekete árnyalatokig szinte a legtöbb éles szín megtalálható volt a lakberendezésben, aminek igazán modern, szinte futurisztikus vonzereje volt.

Ebben az évben viszont inkább az életmód-alapú megközelítésre összpontosítottak. Ahelyett, hogy a wow tényezőre építenének, most azt akarták hangsúlyozni, hogy az ember preferenciáit és a tér célkitűzését össze lehet keverni egy koherens megjelenésbe, amely egyformán elegáns és funkcionális. Nézzük tehát az idei őszi trendeket. Az olívazöld hihetetlenül sokoldalú szín, amely békés hangulatot áraszt a térben, vagy merész benyomást is kelthet. Az olívazöldet önmagában bármilyen méretű terekben felhasználhatja, vagy semleges vagy élénk színnel párosíthatja, hogy a helyiség energiát árasszon.

A bronz is egy trendi szín volt idén ősszel. Míg sokan a bronz- vagy agyagszerű színeket a délnyugattal társítják, ezek az árnyalatok meleget adnak egy helyiségnek. Ha aggódik a merészebb színek használata miatt, érdemes ragaszkodnia a semleges színekkel, mint például szürke vagy törtfehér. A semleges árnyalatok, mint például az imént említettek, rendkívül jól mutatnak a kékkel. Függetlenül attól, hogy kék színű festményt függeszt fel vagy kék szőnyeget fektet a padlóra – új életet adhat egy helynek, ha semleges színt kékkel párosít. A korall az egyik legdivatosabb szín 2019-ben, így ez a trend természetesen a lakberendezésre is vonatkozik, és nem csak idén ősszel. Jól megy például meleg, élénk színekkel is. A korall akkor is megfelelő lehet, ha olyan helyiségben használják, ahol nincs ablak, mert így a korall szín energikussá és felemelővé teszi a teret.


hunprobalazs