Otthon bárhol a világon lakáscserével

A legtöbb panzió, szálláshely meglehetősen személytelen, ráadásul ugyanúgy néznek ki a szobák. Éppen ezért nehéz otthon érezni magunk, ráadásul a nyaralás során általában a szállásra megy el a legtöbb pénz. Van rá mód, hogy ne csak otthon érezzük magunk, de még fizetnünk se kelljen a szállásért.

A lakáscsere már egy ideje létező dolog, így, ha nem idegenkedsz attól, hogy egy idegen beengedj az otthonodba, akkor te is kölcsönadhatod a lakásod, hogy cserébe ingyen szállj meg valahol. Sokan szkeptikusak, azonban akik kipróbálták már, azok áradoznak a lakáscseréről, mivel elmondásuk szerint ennyire otthonosan még sehol sem érezték magukat, ráadásul az életre szóló élmények mellett igaz barátságok is kötődtek. Sokak számára a bizalmatlanság miatt elképzelhetetlen a lakáscsere, ami az ötvenes évek Amerikájából indult ki. Manapság több nemzetközi weboldalon is regisztrálhatunk otthonunkkal együtt, ahol számos ország több tízezer otthona közül válogathatunk.

A lakást kölcsönbe adok a legfontosabb tudnivalókat általában videóüzenetben vagy apró cetlikkel közlik. Apróbb balesetek előszoktak fordulni, például egy törött tányér vagy megégett konyharuha, azonban ilyen apró bosszúságok bármikor előfordulhatnak. A lakást kitakarítva veszik birtokba az érkezők és úgy is hagyják el. Az egyszerű puritántól kezdve az extravagánsakon át az elegáns, rusztikusig mindenféle otthonban megszállhat, így jó, ha rugalmasak vagyunk és kalandvágyók. A bizalmatlanság természetes, azonban nem is kell akárkinek a jelentkezését elfogadni. Mi választjuk meg kit engedünk be otthonunkba. A lakáscserével nem csak életre szóló kalandokban lehet részünk, de rengeteg pénzt is megspórolhatunk. Sok lakás cserélő vallja, hogy nem csak az otthonuk, de a szívük is nyitva áll mások előtt.


hunprobalazs