Óvakodjunk a hamis tintapatronoktól!

A hamis tintapatronok nagy ráfizetést jelentenek minden egyes vásárló számára. Sajnos azzal kell szembesülnünk, hogy a tintapatronok árai irreálisan magasak, így nem csoda, hogy a feketepiacon megjelentek a hamisított termékek.

A https://www.patronbolt.hu online kereskedés szakemberét kérdeztük meg, mekkora veszélyt jelentenek a hamis tintapatronok, van-e félnivalónk laikus vásárlóként és mit tehetünk annak érdekében, hogy ne járjunk pórul.

A szakember mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmünket, hogy a kialakult helyzet elsősorban a gyártók árpolitikájának köszönhető. A tintasugaras nyomtatók ma már irreálisan alacsony áron is megvásárolhatók. A nagyobb hálózatnál akár 10 ezer forintért is kaphatunk jó márkanévvel rendelkező tintasugaras nyomtatót. Teljesen világos, hogy ez a bevétel nem elegendő a minőségi termékek előállítására, ráadásul az innováció költségét sem képes fedezni. A gyártók mégis belementek egy értelmetlennek tűnő árversenyben, aminek gyakorlatilag csak vesztesei vannak; vesztesek a gyártók és vesztesek a fogyasztók is, hiszen az elmaradó innováció miatt silányabb termékek kerülnek a szaküzletek polcaira. Annak érdekében, hogy a kieső bevételeket valamilyen módon fedezni tudják, a várt profitot a tintapatronokra csoportosították át. Így most nagyon olcsón vásárolhatunk nyomtatót és nagyon drágán vásárolhatunk tintapatronokat.

Sajnos az efféle díjszabás miatt rendkívül elszaporodtak a hamisítványok. Ezeket nem szabad összetéveszteni az újratöltött vagy az utángyártott patronokkal. A hamisítványok olyan silány minőségű termékek, amelyeket a vásárlók megtévesztése céljából az eredeti termékekhez hasonló csomagolásban és kivitelezésbe árusítanak. Az igazi probléma az, hogy laikusként szinte lehetetlen megállapítani egy patronról, hogy az eredeti vagy hamisítvány-e. Csak a használat során derül fél erre.


hunprobalazs