Óvd a hajad alvás közben is!

Aki jó nagyokat tud aludni és emellé még hosszú is a haja, pontosan tudja, milyen “kellemes” reggel kibogozhatatlan kócokkal, egymásba gabalyodó tincsekkel ébredni. A tegnapi gondosan fésült frizurának nyoma sincs, de az alvás nem csak ebből a szempontból okozhat gondokat. Árthat a haj egészségének is.

[adsense_id=”1″]

Amikor alvás közben forgolódunk, a hajunkat számos hatás éri. Súrlódik, tekeredik, húzódik, ez pedig hamar tönkreteheti a sérülékeny hajszálakat. Fontos, hogy gondoskodjunk a maximális hidratáltságról, hiszen a száraz haj sokkal könnyebben törik. Jó módszer közvetlenül lefekvés előtt használni a kondícionálót, így az éjjel is védelmet nyújthat.

Mielőtt ágyba bújnánk, célszerű alaposan kifésülni a hajat, hogy ébredéskor minimális legyen benne a csomók száma. A haj számára a legkényelmesebb ágynemű a szatén és a selyem, de legalább a párnát érdemes ilyen anyaggal behúzni. Ezek finom tapintásúak, nem ártalmasak a hajszálaknak, mint a durvább anyagból készült huzatok.

Alvás

Alvás

Ha két copfba fogjuk a hajat, elkerülhetjük, hogy az a nyakunk köré tekeredjen és sokkal kisebb eséllyel alakulnak ki benne gubancok is. Ha kontyban alszunk, tegyük azt minél magasabbra, egészen a fejünk csúcsára, így a legkevésbé fogja akadályozni az alvást és a haj sem sérül meg.

Az alvás arra is jó, hogy közben elkészüljön a másnapi frizuránk. Egy ügyes fonással vagy egy jól feltekert de lazára fogott konttyal másnapra gyönyörű loknikat varázsolhatunk. Bárhogy rögzítjük éjjelre a hajunkat, az sohase legyen szoros, használjunk hozzá puha gumit, ami a hajvégeknek sem fog ártani.


hunprobalazs