Pár hasznos tippek, hogy tökéletesen megtisztítsuk az ékszereket házilag

A nők többsége szereti, ha ékszerek díszítik, amikor kimegy az utcára. Ezért a nők többségének rengeteg ékszere van otthon. Ennek csak egyik része olyan, amelyik „örök fényű”, abban az értelemben, hogy nem igényel különösebb tisztítást. A másik eset, ami többször fordul elő, az, hogy az üzletben még szépen csillogó ékszerek egy idő után veszítenek a csillogó fényükből, és tisztítást igényelnek. Ez elsősorban a bizsukra érvényes.

Rengeteg ember nincs tisztában azzal, hogy ezeket meg lehet tisztítani akár házilag is, banálisan egyszerű módszerekkel, és ezért gyakran kidobják őket, pedig nem lenne rá szükség. A folyamat nagyon egyszerű: vegyük kézbe az adott ékszert, és egy olyan eszköz segítségével, amellyel könnyedén hozzáférhetünk a kis felületekhez is, tisztítsuk meg. Az eszköz lehet egy erősebb ecset, vagy fogkefe is, lényeg, hogy apróbb szálakból álljon. A tisztításhoz alkalmazott szer pedig lehet ecet, szódabikarbóna vagy fogpaszta. Ezt, az ecset végére helyezve, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a felületre, de vigyázzunk, hogy közben ne sértsük meg az ékszert. Azonban valamilyen módon ezeket a szereket is el kell távolítani a felületről.

Legegyszerűbb, hogyha ezt víz segítségével oldjuk meg. Azonban itt nagyon kell vigyázni, hogy a munka végeztével nagyon alaposan törüljük szárazra az ékszert, mert ellenkező esetben berozsdásodnak. A rozsdát pedig egyáltalán nem egyszerű dolog eltávolítani a felületről. Hogyha ezek a házi módszerek valamiért nem visznek sikerhez, akkor alkalmazhatunk más fajtákat is. Ezek a boltokban kapható ékszertisztítók. Azonban ezek nagyon drágák, szinte egy teljesen új darab árával is felérnek. Ezért, ha csak tehetjük, legjobb, ha a hagyományos módszerekhez folyamodunk. Utánanézhetünk az interneten is néhány trükknek, azonban valószínűleg ott is az említetteket, vagy azoknak kombinációját fogjuk találni. Létezik még egy egyszerű megoldás, amelyet végső esetben alkalmazhatunk. Ez pedig a körömlakk. Ennek segítségével könnyedén eltüntethetjük a foltokat, kikopott felületeket és a rozsdát. Csupán az a lényeg, hogy egyenletesen vigyük fel a festéket. Ennek hátránya, hogy viszonylag kevés ideig tart, és amikor lepattog, akkor nagyon csúnya. Azonban könnyedén újra festhető, és – a szerencsésebb esetekben – nem is fog látszani majd a különbség.


hunprobalazs