Parkside, Parkside akkumulátor új élete

Alapvetően, ha egy akkumulátor már megélt egy bizonyos időt és nem úgy működik, ahogy kellene, akkor újat vásárolunk és búcsút mondunk a réginek. Holott van olyan lehetőség, különösen a Parkside márka esetében, hogy az akkumulátort felújítják nekünk.

Parkside, Parkside akkumulátor – Sokszor olyan dolgokért is az akkumulátort hibáztatják, ami egyáltalán nem miatta alakul ki. Ha bármi meghibásodás történik sokan egyből az akkumulátort teszik meg felelőssé, amit aztán az akkumulátor csere követ. Na, meg előtte a felesleges bebikázások. Ha valóban akkumulátorra van szüksége, akkor is tudunk pár tippet adni, azonban, ha Parkside márkájú akkumulátorral rendelkezik, akkor érdemes lehet még egy esélyt adni neki felújítás által. Ezenkívül azt is érdemes észben tartani, hogy az akkumulátor élettartama meghosszabbítható pár apró dologgal, valamint rendszeres karban tartással. Ilyen apróságok, amik rengeteget számítanak, hogy ha rendelkezünk garázzsal, akkor télen odabent tároljuk az autót, mivel ezáltal nem hűl le annyira az akkumulátor, ezért kevesebb ideig kell pörgetni a felmelegedéshez.

Az akkumulátor karbantartás egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amennyire első hallásra tűnik, mindössze pár egyszerű lépésből áll. Ilyen például a savsűrűség mérés, amit savsűrűségmérő eszközzel lehet elvégezni, ez pedig bármelyik autósboltban beszerezhető. Ezenkívül a folyadékszintet is érdemes ellenőrizni, amit az akku tetején lévő töltőnyíláson keresztül lehet megtenni. Akkor jó, ha pont ellepi az akkumulátorlemezeket. Célszerű a kábelsarukat is ellenőrizni. Ez igazán egyszerű, mindössze azt kell megnézni, hogy az akkumulátorpólus és a saruk érintkezési felülete szennyeződés- és korrózió mentes-e. Bővebb információkért látogasson el az akku-elem.hu webáruházba és tájékozódjon!


hunprobalazs