Pécs, a gyönyörű város

A Dunántúl legnagyobb városa Pécs, mely igazán elbűvölő látványosságokkal várja az idelátogatókat. A Mecsek-hegység lábainál fekvő, több mint kétezer éves város már az Ókorban is lakott volt, akkor Sopianae néven ismerték. Igazi soknemzetiségű város, laknak itt nagy számban a magyarok mellett németek és horvátok is.

[adsense_id=”1″]

A Pécsi Tudományegyetem, mely a legnagyobb vidéki egyetem az országban jelentős számú külföldi hallgatóval bír. Legfőbb látványosságai a város felett magasodó Misina-hegyen található TV torony és kilátó, mely Magyarország legmagasabb épülete. A városfallal körbevett belvárosában fekszik a város főtere, a Széchenyi tér. Itt található a Városháza gyönyörű épülete és a város jelképének számító középkori dzsámi. Nem messze a főtértől egy csodás, vadgesztenyefákkal szegélyezett sétányon keresztül juthatunk el az Ókeresztény sírkamrákhoz és Pécs székesegyházához.

A városban rengeteg hotel, panzió várja a turistákat. Vannak kisebb szálláshelyek, mint a gyönyörű pécsi Árkádia Hotel és nagyobbak, mint a fenséges Palatinus Hotel. A város éttermei pedig a legkülönfélébb ételekkel várják a vendégeket. A városnak, a többi magyar várostól eltérő jellegzetes mediterrán hangulata van. A hotelek nem túl drágák a főtér közelében vagy a Mecseken fekvők általában drágábbak, de többnyire a megfizethető kategóriába tartoznak. A város autópályán 2 óra alatt Budapestről könnyedén megközelíthető és garantáltan nem okoz csalódást az idelátogató turistáknak.


hunprobalazs