Pezsdítsd fel otthonod egyszerű praktikákkal!

A tükrök köztudottan nagyítják a teret optikailag, márpedig sosem hathat elég tágasnak egy helyiség. A tükrök talán nem túl olcsóak, de nem csak újonnan vehetsz tükröket, a különböző aukciókon, és a piacokon százszámra árulják a nem ritkán teljesen egyedi darabokat, melyekhez kedvező árak mellett juthatsz hozzá. Ha sikerül olyan tükröt kifognod, ami passzol a lakásodhoz, ez a kiegészítő egészen biztosan éke lesz a lakberendezésednek.

[adsense_id=”1″]

A puha textilek bizony létfontosságúak ahhoz, hogy igazán otthonos legyen egy lakás. Ha mindent a nulláról kezdesz, akkor érdemes őket rendesen megválogatnod úgy, hogy passzoljanak egymáshoz. Az ágytakarónak, a függönynek, és a terítőnek, de persze a szőnyegeknek is érdemes egymáshoz passzolniuk, harmonizálniuk. Nem kell persze mindennek ugyanolyannak lennie, néha a teljesen eltérő színek is tökéletes összhangban vannak.

A virágok remekül fel tudják dobni minden helyiség hangulatát. Ami jó, hogy nem feltétlenül igényelnek extra gondoskodást. Sok növény hetente csupán egy öntözést igényel, de a kaktuszfélék még annyit se. Akadnak kényes fajták is, amik szinte senkinél nem maradnak meg, így ha kezdő vagy, akkor értelemszerűen nem ilyeneket kell összeválogatnod. A strapabíróbb növények nem jelentik azt, hogy kevésbé mutatósak, azok is lehetnek épp olyan csinosak, mint igényes társaik.

Az édesség-, a zöldség- vagy a gyümölcskosár is remekül feldobhat egy-egy teret. A konyhaasztal üresnek tűnhet, ha nincs rajta semmi, ezért érdemes mondjuk egy szobanövényt a közepére állítani, de ami még hangulatosabb lehet, az egy gyümölcs- vagy édességkosár. Minden nagyobb üzletben találsz egy öblös tányért, vagy kosarat, amit pontosan ezért találtak ki. Ezek már önmagukban is megállják a helyüket, de még látványosabbak gyümölcsökkel megrakva.


hunprobalazs