Rayman Legends, avagy játék gyerekeknek és felnőtteknek is!

A Rayman esetében nem egy történetről van szó, mint sok más számítógépes játék esetében, itt valójában egy évről-évre jelentkező platform ügyességi játékról beszélünk, aminek mindig van valami megkapó alcíme, mint legutóbb az Eredetek, most pedig a Legendák, ennek viszont igazi tartalma nem igazán van. Ha nem tudsz mit csinálni az őszi hosszú délutánokon, ha egy kis kikapcsolódást keresel, akkor érdemes megismerned ezt a remek játékot, ami egyáltalán nem sablonos, nem erőszakos!

[adsense_id=”1″]

Egy igazi korosztálytól független játékról van szó. A Rayman ugyanis nagyon ügyesen és határozottan alakította ki a tónusát. A gyerekekhez úgy tud szólni, hogy közben a felnőttek számára sem tűnik vállalhatatlannak a játék, azaz nem a Teletubbies-féle megkérdőjelezhető értékrendű és színvonalú elfoglaltságról beszélünk, hanem egy olyan meseszerű környezetről, amiben még a harmincas éveinken túl is szívesen merülünk el egy kis időre.

Rayman Legends

Rayman Legends

A Rayman-játékok szinte visszaadja az ember videójáték-iparba fektetett hitét, hiszen végre nem egy sivár és unalmas videójáték van a polcokon. A pályák nagyon változatosak. Van futóhomokos, ahol szednünk kell a lábunkat, víz alatti, ahol többnyire úsznunk kell, de a játékos megfordulhat ókori görög díszletek között is. Természetesen ez erősen stilizált, hogy passzoljon a Rayman világ bájához. Adottak a remek zenés részek is, ami a Rayman Legendsben újdonságnak számít, de talán ez a legfrissítőbb újítás is egyszerre.

A játék jellege miatt a legtöbb alkotóeleme kézzel rajzolt, éppen ezért kifejezetten gyönyörűek a pályák, szinte lelke van a figuráknak, a háttérelemekből, sőt az egész pályából sugárzik valami általános jókedv, ami tökéletes ellentéte a családunk és nemzetünk kiirtásán fáradozó nemzetközi terrorizmusra építő, mégis oly népszerű videójátékoknak.


hunprobalazs