Rémes filmek, amelyek elrontották az egész franchiset

Egészen a Csillagok Háborúja kezdete óta az egész filmvilág a franchiseokért él és hal. Sci-fi filmektől kezdődően, mint a Csillagok Háborúja vagy a Star Trek, egészen a szuperhősös filmekig szinte mindig lehet Hollywoodra számítani, hogy elkészítenek folytatásokat, előzményfilmeket és rebootokat is. Ennek ellenére Hollywood sem találja el mindig a filmeket, és megesik, hogy egy franchise véget ér már az első rész után.

Ilyen hatalmas melléfogás volt például a Zöld Lámpás című film. Még a Deadpool sikere előtt Hollywood rengetegszer megpróbált Ryan Reynoldsra szuperhős szerepet adni, de ez 2011-ben egy hatalmas bukás volt, amikor kijött a Zöld Lámpás című film. A forgatókönyv egyszerűen szörnyű volt, már maga a film kinézete is borzasztó, és Ryan Reynoldsot sem Hal Jordan szerepére teremtették. Egy másik hatalmas bukás, amely ráadásul még nagyobb volt, mint a Zöld Lámpás, az a 2015-ös Fantasztikus Négyes című film. A film teljesen humortalan volt, ami főleg a 20th Century Fox és a rendező, Josh Trank kreatív nézeteltéréseinek az eredménye. Bár a stúdió hajlana arra, hogy kimásszon ebből a hatalmas gödörből, amit teremtett, de mivel a főszereplők már más filmek felé eveznek.

A Disney John Carter című filmje is egy óriási bukás volt, hiszen a Disneyt egy legendás 300 millió dolláros veszteséghez vezette. Nem túl nehéz megérteni miért, hiszen rendívül rossz volt a történetmondás, ami egyáltalán nem kötötte le a nézők figyelmét, és bár tisztelet a Disney-nek hogy megpróbálta életre kelteni ezt a szuperhőst, de a film kimenetele lehetett volna ennél sokkal jobb is. Az Ismeretlen Drakula című film is jobban járt volna, ha ismeretlen marad számunkra, hiszen egyszerűen rossz volt a forgatókönyv és egy átlagos hőssé változtatták ezt a legendás 15. századi zseniális karaktert.


hunprobalazs