Responsive és mobilbarát weboldal készítés

Manapság már elvárás, hogy egy weboldal mobilbarát legyen. Nem csoda, hiszen ma már szinte mindenkinek a zsebében ott lapul egy okoseszköz, így elvárható, hogy az adott weboldal okostelefonon és asztali táblagépen is jól jelenjen meg.

Responsive és mobilbarát weboldal készítés manapság gyakori, hogy a látogató valamilyen okos eszközön látogat el először a weboldalra. Abban az esetben, ha a weboldal nem mobilbarát, akkor valószínűleg az első látogatás egyben az utolsó is lesz. Már a weboldal létrehozásakor gondoskodni kell arról, hogy okostelefonon is elérhető legyen a látogatók számára. Az okostelefon szemben az asztali számítógéppel mindig kéznél van. Gyakorlatilag a TV mellett a legkedveltebb képernyőtípus, melyet akár napi több órában is használunk. Éppen ezért fontos, hogy a weboldal mobilbarát legyen. Ez azt jelenti, hogy könnyen ki lehessen igazodni a weboldalon telefonnal is, különös tekintettel a fontos információkra, mint például nyitvatartási idő, árak, szolgáltatások és termékek listája. Ha magát a keresőt is meg kell keresni, az nem sok jóval kecsegtet.

A responsive weboldalában érdemes megjegyezni, hogy minden responsive weboldal mobilbarát, azonban nem minden mobil barát weboldal responsive. Ez azt jelenti, hogy attól függetlenül, hogy teszünk-e annak érdekében, hogy a weboldal mobilbarát legyen, a weboldal jól olvasható mobilon, mivel a böngésző ezt maga megoldja. Kiváló példa erre a bekezdések, melyek egy egyszerű statikus html weboldal esetében mobilon is jól olvashatók, mivel a böngésző saját méreteihez igazítja az adott szöveget, anélkül, hogy különösebben beavatkoznánk. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni, akkor bízzunk meg profit a munkával. Bővebb információk a logicalmdesign.hu weboldalon!