Ricinusolajjal a haj gyors növekedéséért

Melyik lánynak vagy nőnek ne lenne fontos, hogy nap mint nap gyönyörű, egészséges hajjal tündököljön az iskolában, az egyetemen, a munkahelyén vagy akár otthon is? Mindannyian szeretünk jól kinézni, mindannyian káprázatos, hosszú hajkoronára vágyunk? A haj pedig csakis akkor szép, ha egészséges.

Sokan álmodnak hosszú hajról, azonban keveseknek adatik meg, hogy egyszerre hosszú és egészséges hajuk is legyen. Ugyanis sok lány, nő haja mire eléri a kívánt hosszúságot a hajvégek töredezettek, és elrontják az összképet. Mit lehet tenni, hogy hajunk egyszerre legyen hosszú, mutatós és egészséges? Nos, napjainkban rengeteg megoldás létezik erre, azonban az egyik leghatékonyabb és leginkább bevált módszer a ricinusolaj-pakolás. A ricinusolaj viszonylag, a kozmetikai cikkekhez képest olcsó választás, azonban garantáltan hatásos. Szinte minden gyógyszertárban és több áruházban is hozzá lehet jutni a ricinusolajhoz. Használata egyszerű: keverjünk össze egy kis adag ricinusolajat és egy néhány csepp citromlevet, majd vigyük fel a fejbőrre, alaposan bekenve a hajtöveket. Ha még jobb hatást szeretnénk elérni, akkor keverjünk az olajhoz néhány csepp A-vitamint is. Ha ezzel megvagyunk, akkor hajszárítóval néhány percen keresztül fújjunk meleg levegőt hajunkra, majd tegyünk fel egy nejlon anyagból készült sapkát, annak érdekében, hogy melegben tartsuk a ricinusolajjal bekent fejbőrünket.

Hagyjuk így kb. három vagy négy órán keresztül, és ismételjünk meg ezt a folyamatot heti két alkalommal. Miután letelik a három-négy óra, alaposan mossuk le a keveréket a fejbőrünkről! Ha kell mossunk hajat többször, akár háromszor is, de semmiképpen se hagyjuk az olajból fejbőrünkön a legkisebb mennyiséget sem, mivel az például korpásodást okozhat, vagy a haj zsíros hatását keltheti. A ricinusolaj eltávolítása nem könnyű, de mindenképpen szükséges! Ha betartjuk a fentebb leírtakat, akkor hajunk roppant gyorsan fog nőni, és így rövidebb időn belül hosszú hajunk lehet, mielőtt még hajvégeink összeroncsolódhatnának!


hunprobalazs