Romantikus városok a világ különböző részein

Bizonyára mindenki rájött már arra, hogy a romantika örökké élni fog. Sokan azt is megtapasztalták, hogy a filmekben látott romantika a való világban is létezik, csupán meg kell találni a megfelelő körülményeket. A romantikus hangulatot pozitív irányba befolyásolja egy gyönyörű helyszín, ezért érdemes meglátogatni a legromantikusabb városokat.

Párizs a legrégibb romantikus város, hiszen már a város légköre is romantikát sugall. A párizsi kirándulások során a legromantikusabb program a Szajna-partján való sétálás, az Eiffel-torony tetején való nézelődés, valamint a késő esti hajókázás, hiszen így gyönyörködni lehet a város ragyogó fényeiben. Rómát is a szerelmesek városának lehet nevezni, hiszen ebben a városban is a romantika jegyei uralkodnak. Érdemes ellátogatni a Trevi-kúthoz, valamint a Spanyol lépcsőkhöz, mert ezek a helyek felejthetetlen emlékek maradnak. Az Isztambulban található gyönyörű paloták, katedrálisok az oda látogató emberek azt érzik, hogy csak álmodnak. Az Isztiklál súgárúton található éttermek és a több százéves múlttal rendelkező kávéházak romantikusak, ezért kellemes hangulatot teremtenek a vendégeknek.

Velence városa képes arra, hogy a szerelmes párokat szenvedéllyel töltse meg. A városban lehetőség van az esti fények megjelenése után a Szent-téren az utcazenészek zenéjére keringőzni, csodálatos éttermeket meglátogatni, valamint romantikus program lehet még a gondolázás is. Firenze a tavaszi és a nyári időszakban meglepetésekkel várja a szerelemes párokat, hiszen ezekben az időszakokban a kertekben megcsodálhatóak a szebbnél szebb virágok. De bármikor látni lehet az Arnó-folyó partjáról az építészeti csodának nevezhető palotákat, múzeumokat.


hunprobalazs