Rossz lábbelik következményei

Sokszor, amikor meglátunk egy csinos és még akciós darabot, akkor nem is gondolkodunk azon, hogy ez vajon megfelel-e számunkra. Ugyanis egyes cipők, nem rögtön mutatkoznak meg, hogy mennyire kényelmetlenek.

Ám amennyiben egy rossz lábbelit választunk, akkor nagyon könnyen számolhatunk bőrkeményedéssel, lábgombával, illetve különféle sérülésekkel. Amennyiben egy lábbelit hosszabb időn keresztül kell viselnünk, akkor nagyon fontos, hogy kényelmes legyen. Hiszen ha nem így van, akkor az nagyon súlyos következményekkel járhat együtt, illetve az egész napunkra rányomhatja a bélyegét. Ám nézzük meg, hogy milyen következményeknek is kell, hogy megfeleljen egy lábbeli? Vékony, vastag, kemény vagy puha talpazata legyen? A legjobb, ha középutat próbáljuk megtalálni. Ami kellően rugalmas, viszont nem túl puha. A túl vékony talp és a túl vastag sem bizonyul jó választásnak. A túl vékonynál minden átérződik, illetve könnyedén kilyukadhat és Achilles-ín fájdalmát is okozhatja. Amennyiben pedig túl vastag, akkor az azért okozhat problémát mivel nem segít a lábfej átgördülési mozgásfázisában. Illetve a sarok felépítésére is érdemes nagyon oda figyelni.

A sarokrész természetesen mindig magasabb lesz, mint a cipő eleje, amely így is normális. Ám, ha állandóan öt centinél magasabb sarkú cipőt viselünk, akkor a testsúly az előlábra terhelődik. Így az ennek következtében szétterül, lelapul és a harát boltozat lesüllyed, amely szintén lábfájáshoz vezethet. A túl magas sarok szintén rossz következménnyel járhat, mégpedig azért mert a láb előre csúszik és beszorul az elülső részbe, így a lábujjak összenyomódnak, hosszas idő után pedig torzulhatnak is. A cipők szármagasságát ajánlott annak függvényében kiválasztani, hogy milyen tevékenység közben viselik.


hunprobalazs