Rotterdam bemutatása

Európa legforgalmasabb kikötővárosa és Hollandia második legnagyobb városa Rotterdam. A település 1340-ben kapott városi rangot, ebben az időben kétezer lakosa volt.  Azóta folyamatosan nőtt a populáció és az elmúlt száz esztendőben rengeteg bevándorló is érkezett. Ma több mint 2 millióan élnek a városban, de Rotterdam részese a holland Randstadnak is, a nagy agglomerációs körzetnek, ahol mintegy hétmillió ember lakik.

[adsense_id=”1″]

Ennek része Rotterdam mellett, Amsterdam, Utrecht, Hága és több kisebb település is. A második világháborúban a várost szinte teljesen lerombolták, de hamarosan új, modern épületekkel született újjá. Rotterdam, Hollandia kereskedelmi, oktatási és ipari központja. Éghajlata óceáni, azaz nagyon sok a csapadék egész évben, ugyanakkor enyhe tél és nem túl meleg nyár jellemzi. Egyeteme, az Erasmus University Of Rotterdam az egyik legjobb oktatási intézmény egész Európában.

A városban járva, érdemes felkeresni népszerű múzeumait és az állatkertet, ahol egy hatalmas akvárium várja a látogatókat, itt a tenger különféle élőlényeit tekinthetjük meg. Rotterdamban komoly európai sport csapatok játszanak, közülük is leghíresebb a város futball csapata, a Feyenoord Rotterdam. A város öt metróvonala segítségével könnyen bejárható. Rotterdam könnyen megközelíthető autópályákon és Hágával közösen nemzetközi repülőteret is üzemeltet, mely a harmadik legnagyobb Hollandiában, éves utasforgalma meghaladja a 1,5 millió főt.


hunprobalazs