Samsung és a minőség

Az 1969-ben alapított SAMSUNG Electronics a világ elektronikai iparának egyik főszereplőjévé vált. A vállalatnak négy fő üzletága van: a digitális média, a félvezető, az információs és kommunikációs, valamint a háztartási gép üzletág. A cég több mint 64.000 személyt foglalkoztat a világ 47 országában. A SAMSUNG Electronics a Fortune Magazin „Global 500”-as listáján a 92. helyen áll.

1969 A vállalat megalapítása

1972 Megkezdődik a fekete-fehér televíziók gyártása

1974 Megkezdődik a szilikonlapok gyártása

1983 Megkezdődik a személyi számítógépek gyártása. Kifejlesztik a 64 Kb-os DRAM chipet

1992 A SAMSUNG a világ vezető DRAM gyártójává válik. Kifejlesztik a mobiltelefon rendszert

1992 óta a SAMSUNG Electronics a DRAM (dinamikus, random hozzáférésű memória) félvezetők piacvezetője. A cég azóta igen változatossá tette termékszerkezetét, és első számú vállalattá lépett elő a félvezető memóriachipek, TFT-LCD-k (vékonyfilm tranzisztoros folyadékkristály kijelzők), CDMA (az USÁ-ban és Japánban használatos kódmegosztásos mobiltelefon szabvány) mobiltelefonok és számítógép-monitorok piacán. Az értékesítések alapján a vállalat a félvezető iparban a negyedik helyen, a mobiltelefon iparban pedig a hatodik helyen áll.

2001 A SAMSUNG Electronics értékesíti a legtöbb mobiltelefont az Egyesült Államokban. A SAMSUNG mobiltelefonja a legjobb márka („the Best Brand”) Franciaországban. Kifejlesztik a 300 Mhz-es DDR SDRAM-ot (kettőssebességű szinkrondinamikus RAM). Megkezdődik az 512 Mb-os flash-memória sorozatgyártása

A SAMSUNG Electronics Magyar Rt. 1990-ben kezdte meg működését Magyarországon. Az elmúlt évtizedben a cég nagy léptekkel haladt a gyártásban és a kereskedelemben egyaránt. A megnövekedett kereslet újabb és újabb feladatok megoldására készteti a SAMSUNG vezetőit és dolgozóit, akik felelősséggel vállalják a jövő kihívásait. A SAMSUNG kiemelkedő tevékenységének köszönhetően Magyarországon a legnagyobb piaci ismertséggel rendelkező cégek közé tartozik.

A SAMSUNG Magyarország iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy a dél-koreai székhelyű multinacionális vállalat 1989 óta közel 23 milliárd forintot ruházott be hazánkban, s alkalmazottainak száma napjainkra közel háromezerre növekedett.

1993-ban a cég bevezetett egy „Vállalati identitás” elnevezésű programot. Ez 5 évvel később volt, mint a „2. alapításnak” nevezett változtatások bevezetése. Akkor az erős verseny miatt a dolgozók attitűdjét, hozzáállását próbálták megváltoztatni. 1993-ban újradefiniálták a cég logóját, cél egyértelmű: a világvezető pozíció elérése.  A Samsung nevet angolul írták le, ezzel kifejezve a vállalat globális jellegét. A név mögött egy dinamikus új logó áll, ami ellipszis alakú, ezzel jelképezve a Föld mozgását a világűrben. Az első S betű, és az utolsó G betű részben kitör az oválisból, ezzel a Samsung egy akar lenni a Világgal, a társadalmat, mint egészt szolgálva. Az innováció és a változtatás image-t is jelképezi.

Az erős sötétkék szín stabilitást és megbízhatóságot sugároz. A Samsung felirattal szinergiábna, töle jobbra és lejjebb helyezték el az Electronics szót.

A legújabb vállalati márkanév, szlogen a SAMSUNG DIGITall, ami a 21. század leginnovatívabb fejlődését, a digitális konvergenciát jelöli. A cél mindenkinek jobbá, élvezetesebbé és kényelmesebbé tenni az életét az innovatív és több funkciós termékekkel. A szlogen jelentése: „Minden generációnak, minden vásárlónak, minden terméknek.” Ez leírja a Samsung Electronics filozófiájának a lényegét.

A jövőt illetően a SAMSUNG a digitális konvergencia forradalom vezetőjévé kíván válni. A 21. században az Internet, a mobilkommunikáció, hálózati rendszerek és tartalmak egybe fognak olvadni. A hagyományosan különálló alkalmazások hálózaton keresztüli összekapcsolására a konvergencia-technológia változatos formáit fogják kifejleszteni.

A digitális konvergencia új korszakában az igazi versenyképességet az fogja meghatározni, hogy a cégek miként fejlesztik a hálózatokat az alkotó elemektől a digitális termékekig. Kevés vállalat rendelkezik a megfelelő üzleti szerkezettel ezen hálózatok saját erőből történő kialakításához.

A SAMSUNG azonban készen áll e korszak vezető szerepének betöltésére, hiszen a félvezetők, a telekommunikáció és a fogyasztói elektronikus technológia területén meglévő erősségeit felhasználva innovatív, többfunkciós termékek kifejlesztésére és erős hálózatok létrehozására képes, amelyek jobb életminőséget biztosítanak, bárhol és bármikor megteremtve a kommunikáció lehetőségét a felhasználók számára.


hunprobalazs