Sarokgarnitúra, akár egy autó

Mi a közös a sarokgarnitúrában és az autóban? Végül is mondhatjuk, hogy az autó a garázsban parkol, az ülőgarnitúra meg a nappaliban, de mi nem feltétlenül erre gondoltunk. Akárcsak egy autó megvétele, egy sarokgarnitúra kiválasztása is komoly döntés. Hogy miért? Mindkét esetben hosszú távra, akár évekre is választunk. Így nem mindegy, hogy a döntés mennyire átgondolt. Autó választás esetén a többség tudja mire kell figyelni, na de sarokgarnitúra választásnál?

[wp_ad_camp_1]

Sarokgarnitúra választásnál érdemes átgondolni, hogy pontosan mi a funkciója a megvásárolni kívánt ülőalkalmatosságnak. Ha a sarokgarnitúrát nem csak tv nézésre, vagy pihenésre, hanem alvásra is használni akarjuk, akkor érdemes kihúzható darabot választani, ami akár ágynemű tartót is tartalmaz. A mai ülőgarnitúrák nagy része több funkciós, ugyanakkor vannak klasszikus darabok, melyek mindezeket mellőzik. Mivel az ülőgarnitúra a nappali nagy részét be fogja tölteni – úgy is mondhatjuk, hogy a nappali éke lesz – fontos jól átgondolni a döntést, főleg a méreteket illetően. Ha túl nagy darabot választunk akkor problémás lehet a közlekedés. Abban az esetben viszont, ha ezt elkerülendő túl kicsi darabot választunk, akkor sok esetben sem a vendégek nem férnek el, de van, hogy a házban élők sem.

Természetesen a szín tekintetében a legjobb, ha saját ízlésvilágunknak megfelelő sarokgarnitúrát választunk. Ugyanakkor az igénybevételtől függően a sötét színek előnyösebbek lehetnek, hisz a világos darabok könnyebben koszolódhatnak. Éppen ezért érdemes átgondolni, hogy a sarokgarnitúrára fel akarunk – e engedni kutyát vagy macskát, esetleg van – e kisgyerek, aki összemaszatolja. Mindezeket jobb szem előtt tartani a választás során.


hunprobalazs