Síbiztosítás – Fontos a védelem!

Szerencsére ma már sokan tisztában vannak azzal, hogy a síbiztosítás milyen fontos és nem szabad ezen spórolni. Síelni nagyszerű dolog, viszont, ha nincs biztosítása és baleset éri, akkor a vidám téli vakációból hamar rémálom lesz.

Síbiztosítás – Baleset bármikor és bárkivel történhet. Nem csak a kezdő síelők, de akár a tapasztaltabbak is bármikor megsérülhetnek. Egy-egy ilyen baleset akár milliós mentési és kezelési költségeket is jelenthet. Ha nem rendelkezik síbiztosítással, abban az esetben ezt saját zsebből kell kifizetnie, ami akár anyagi csődhöz is vezethet. Sokan úgy vélik, hogy ha rendelkeznek Európai Egészségbiztosítási kártyával, akkor nem kell aggódni az anyagiak miatt, az ember nyugodtan élvezheti a havas tájat és síelhet kedvére. Bár hasznos ez a kártya, azonban egyáltalán nem nyújt fedezetet számos esetben. Például a nem fedezi a helikopteres mentés költségeit, ami milliós kiadást jelent. Továbbá abban az esetben sem nyújt fedezetet, ha valakinek kárt okoz, például, ha csúszás közben nekimegy.

Ausztria síközpontjai nagyon népszerűek a magyarok körében, azonban tudni kell, hogy aki itt lesérül, az nagy eséllyel a síközpont magánkórházába kerül. Az Európai Egészségbiztosítási kártya viszont csak az állami intézmények alap ellátására nyújt fedezetet. Már pedig így Önnek kell saját zsebből kifizetnie az ellátást és a gyógyszereket egyaránt. Éppen ezért érdemes síbiztosítást kötni, így biztosan nem fog anyagi csődbe menni. Ha szeretne síbiztosítást kötni, akkor érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra, ahol a síbiztosítás kapcsán is bővebben tud tájékozódni! Ne kockáztasson, biztosítsa be teljes családját, hogy gondtalanul tudják kiélvezni a síelés minden örömét!


hunprobalazs