Sikerkritériumok a jövő tanácsadó vállalatainak

Az egyik legfontosabb, hogy meg kell tanulniuk az intellektuális tőkéjüket minél jobban kihasználni, illetve a vállalati intellektuális vagyon kialakítása felé kell törekedniük, amely a cégen belül marad akkor is, ha az egyének távoznak más cégekhez. A megbízások során nem csak tanácsot kell nyújtani, de el kell érni, hogy tudásukat hatékonyabban és pontosabban fejlesszék.

[adsense_id=”1″]

Ehhez elengedhetetlen, hogy a cégek a dolgozóiknak egyre nagyobb teret engedjenek az alkotómunkában és innovatív, kreatív környezetet biztosítsanak számukra a munkában. Hasonlóan nagyon fontos tényező, amely egyben kapcsolódik az előzőhöz, a tanácsadóknak az ügyfelekkel fenntartott megfelelő kapcsolata. Olaszországban általánosan jellemző, hogy a cégek bizalmatlanok a tanácsadókkal szemben, ami az olasz menedzseri kultúrából fakad. A döntések delegálása rendkívül nehezen megy, és természetesen ez rányomja bélyegét a tanácsadói munkára.

Törekedni kell arra, hogy megfelelő partneri viszonyt alakítsanak ki a vállalat ügyfeleivel, amely növeli mindkét fél részéről az elkötelezettséget és eloszlatja az aggodalmakat és félelmeket. Végül hangsúlyozzuk, hogy az olasz piacot nagy hányadában megjelenítő kis tanácsadó vállalatoknak világosan specializált területekre kell koncentrálniuk, de ugyanakkor egy jól kiépített hálózat középpontjaként kell pozícionálniuk magukat.


hunprobalazs