Sokan úgy fogyasztják, hogy azt sem tudják mennyi kalóriát visznek be a szervezetükbe

Kevesen tudják, hogy egyes alkoholtartalmú italokban milyen nagy mennyiségben található meg a cukor. Az alkohol fogyasztás nagyon nagy mértékben járulhat hozzá az elhízáshoz…

Amennyiben valaki szeretne megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor az elsődleges feladta nem más, mint hogy kevesebb kalóriát vigyen be a szervezetébe, mint amennyit a szervezete fel-él. Viszont, ha alkoholt fogyasztunk, akkor ez nagyban megnehezítheti ezt a folyamatot. Általában, ha vesszünk egy alkohol ital, akkor az grammonként 7kalórát tartalmazz, még maga a cukor csak 4-et. Már ez is egy igen nyomós ok arra, hogy miért ne fogyasszuk, viszont ez mellett még más is akad. Az alkoholos italok nagy része csak üres kalória bomba, semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmaznak a szervezet számára. Így a test sem kezeli úgy ezeket az italokat, mint táplálékot. Az elfogyasztott alkohol a gyomorból és a vékonybélből egyenesen a véráramba jut. Majd ezt követően a máj szűri ki és dolgozza fel. Az alkohol kiürítése a szervezetből igen hosszas folyamat. Egy feles akár 4 órát is igénybe vehet.

Az alkohol nagy mértékben befolyással lehet a savtermelődésre, illetve a gyomor baktériumölő képességét is nagyban lecsökkentheti. Ezen felül elmondhatjuk még róla, hogy a gyomor nyálkahártyáját is károsítja. A magas alkoholtartalmú italok pedig még a gyomor kiürülését is lassítják. Amely abból következik, hogy az alkohol kiürítése a szervezetből sürgetőbb feladat, mint a zsírok és a szénhidrátoké. Így, ha alkoholt fogyasztunk, akkor először az kerül feldolgozásra, még a többi energia elraktározódik. A kutatások alá támasztják, miszerint alkohol bódulata alatt többet eszünk. Mégpedig olyan ételeket melyek magas szénhidrát tartalmúak.


hunprobalazs