Spanyolország legszebb templomai

Spanyolország számos dologról híres, ezek közül néhány a flamenco tánc és a paella. Spanyolország egy erős katolikus háttérrel rendelkező ország, és néhány spanyol templom a világ legjobbjai közé tartozik. Függetlenül attól, hogy ön vallásos-e vagy sem, a következő spanyolországi kirándulásnak biztosan tartalmaznia kell néhány megállót az ország legszebb vallási struktúráiban. Ez a lista magába foglalja a legszebb spanyolországi templomokat, és azt, hogy mitől egyediek.

A Malagai székesegyház a XVI-XVIII. században épült, a reneszánsz tervek szerint ez áll a város fő pontján. Eredetileg Malaga mór falánál található és a katedrális tele van csodálatos művészeti gyűjteményekkel. A Duero folyó partján található a Zamora-katedrális, a 12. századi székesegyház római stílusban épült. Az elmúlt 900 évben számos kiegészítés történt a szerkezeten, beleértve a gótikus apsét és a Herrera kolostort is. A Zamora katedrális külső része hihetetlen, de ami belül van, ugyanolyan érdekes. A Santa Maria la Real de Covadonga bazilika valóban egyedülálló és lenyűgöző építmény. A neo-római stílusú katedrális a 19. század végén épült, és teljes mértékben rózsaszín, köszönhetően az építés során használt mészkő természetes árnyalatának.

A spanyolországi utolsó gótikus stílusú katedrális Segovia katedrálisa volt. A templom építése a 16. században kezdődött Juan Gil de Hontañón építész tervei szerint. A székesegyház közvetlenül a Plaza Mayor Segovia központjában található, így a város történelmének és identitásának ikonikus része. A Mezquita, más néven a Cordoba-mecset-katedrális, Spanyolország egyik legérdekesebb történelmével rendelkezik. A szerkezet egyes részei a hetedik századig nyúlnak vissza, amikor vizigót templomként szolgáltak. Később a Mezquita muzulmán mecset volt, és csak a 13. században térhetett vissza a katolicizmushoz.


hunprobalazs