Spórolás az állattartásban

Az állatoknak, ugyan úgy, mint gyermekeknek meg kell kapniuk a kötelező védőoltásaikat, nem beszélve az évente kötelező veszettség elleni oltásról. Ezen nem szabad spórolni!  Ha macskánk vagy kutyánk van, és nem szeretnénk szaporítani, jobb ha ivartalanítjuk őket. Ennek is meg van az ára, így ezen a kiadáson sem tudunk spórolni, mint ahogy az esetlegesen felmerülő egyéb állatorvosi költségekkel sem. Igaz, állatorvosi költségeink részbeni megtérítése érdekében lehetőség van arra, hogy kisállat biztosítást kössünk, de a biztosítási díj fizetése is kiadási kötelezettséget jelent.

[adsense_id=”1″]

Az állattartáshoz szükséges felszerelésekhez igencsak eltérő áron juthatunk hozzá, ezért vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk az árakat illetően. Nem biztos, hogy a legdrágább termék a legjobb, amit meg kell, vegyünk kedvencünknek. De azzal spórolhatunk, ha magunk készítünk felszereléseket (pl. macskáknál kaparófa) vagy játékokat. Mert a játékoknál – akár kutyáról, akár macskáról legyen szó – kedvencünknek sokkal inkább fontos az, hogy az átadott tárgyakon rajta legyen a gazdi illata. Az állat jobban örül pl. egy rossz papucsnak, egy használt rongyból készített játéknak, mint bármi más tetemes összegű áruházi játéktárgynak.

Amin ugyancsak nem spórolhatunk az állatok táplálása. Azaz annyiban igen, hogy a számtalan választék közül nem a gyanúsan olcsó, vagy a méregdrága termékeket vásároljuk meg. Egyébként kedvencünkkel való együttélés során úgy is kiderül, hogy az egyes már „megkóstoltatott” ételek közül, melyik ízlik neki a legjobban. Mindenesetre az mindenképpen igaz, hogy a nagyobb kiszerelés olcsóbb, illetve figyeljünk oda az akciókra is. Macskaalom esetén bár hajlamosak vagyunk az olcsóbbat megvenni, . de az elsőre drágábbnak tűnő jó minőségű, szagmegkötő, jól csomósodó macskaalom hosszabb ideig használható, így gazdaságosabb, mint ha gyakrabban vásároljuk az olcsóbbat.


hunprobalazs