Szerezz be szerencsét hozó virágokat otthonodba!

A keleti hagyományok az állítják, hogy a bambusz tele van pozitív energiával, emellett szerencsével és szerelemmel árasztja el a szobát, így annak lakóit is. A bambusz szerencsére nem igényel különösebb törődést. Azt viszont tudni kell róla, hogy nagy vízkedvelő növény, így a gyökerei is akkor fejlődnek, ha olyan edénybe vannak beleültetve, amelyben állandóan van víz. Érdemes hetente kicserélni a vizet a tálkájából. Csupán közepesen fényigényes, így akár még fürdőszobában is lehet tartani.

[adsense_id=”1″]

A déli, vagy az ausztrál gesztenye is remek választás. Az Ausztráliából származó örökzöld fa már nálunk is beszerezhető. Akár húsz centiméteresre is megnőhet hüvelytermése, emiatt paszulyfának is szokták nevezni. Egy valódi szerencsehozó növényről van szó, amely kedveli a fényt és a párás levegőt is. Nem szabad viszont erős napon hagyni, azt rosszul viseli. A növény annyira nőhet meg, amennyire a cserép engedi, így ha egy üres teret szeretnél virággal kitölteni, akkor szerezz be egy nagy cserepet és a gesztenye nem fog cserben hagyni.

A vadkakaó, ami Közép- és Dél-Amerikában őshonos, pénzhozó faként vált híressé. A feng-shui állítása szerint ez pálmafákhoz hasonlító levelekkel rendelkező fa, egyszerre jelképezi mind az öt természeti elemet. Ez a növény sem igényel túl sok törődést. Ez annyit tesz, hogy elég egy héten egyszer egy kis langyos vízzel érdemes lemosni. Szereti a fényt, de a túlzott napfényt ez a növény sem tudja tolerálni.

Igen sok otthonban megtalálhatóak a kaktuszok, ám azt már csak kevesen tudják, hogy ez a szúrós levelű növény egyben nagy szerencsehozó is, sőt az erő egyik szimbóluma is. A kaktusz törzsének tüskés alakja miatt a hagyomány úgy tartja, hogy elűzi a negatív energiákat a házból. A kaktusz ugyancsak nem igényel sok törődést. Nyáron hetente kell meglocsolni, de télen elég egy hónapban egyszer is.


hunprobalazs