Szobanövények melyek veszélyeztethetik az egészségünket

Nagyon sokan szeretik a különféle szobanövényeket, mivel szépek, feldobják a lakást, illetve otthonosság varázsolják azt. Ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az otthonukban található növények nagy része akár mérgező is lehet.

Ugye ki gondolta volna, hogy a helyes kis gyöngyvirág akár mérgező is lehet? Most megmutatunk pár növényt, mellyel nem árt vigyázni. Téli időszakban igazán közkedvelt virágnak számít a Mikulás virág. Amely nem csak szép, de igen mutatós is. A téli napokat megszínesítő virágról nem árt tudni, hogy a bőrrel való érintkezés után akár allergiás reakciókat is kiválthat. Ha pedig a szervezetünkbe kerül, akkor nagy eséllyel hányást és hasmenést idézhet elő. Továbbá fontos tudni való még, hogy nem csak az élő, de még az elhalt levelek is veszélyesek lehetnek, ugyanis még azokban is megtalálhatóak a méreganyagok. A leander is egy igazán közkedvelt növény, ám kevesen tudják róla, hogy nincs olyan része, amely ne lenne mérgező. Ez a növény rendelkezik egy különleges nedvvel, amely, ha bőrrel érintkezik, akkor azonnali zsibbadást okozhat.

Ha pedig a szervezetünkbe kerül, akkor pedig hányást, hasmenést és émelygést okozhat. Továbbá súlyosabb esetekben akár szívritmuszavarokat is előidézhet. Az amarillisz csak úgy, mint a leander, 100%-ban mérgező. Vagyis a növény minden pontja mérgező lehet az emberi szervezetre. Abban az esetben, ha bekerül a szervezetünkbe, akkor gyomor, illetve bélgyulladást okozhat, valamint a hányás és hasmenés is jellemző. Nagyobb mennyiség esetén akár izom és légzésbénulás is felléphet. A begónia is a mérgező növények sorába tartozik, ugyanis levele és a hajtása is veszélyes lehet. Abban az esetben, ha emberi szervezetbe kerül, akkor a levelekben található sav szétmarhatja a nyelvet, nyálkahártyát.


hunprobalazs