Szobanövények, melyeket a feng shui ajánl!

Számos csodálatos növény közül válogathatsz, ha szeretnéd otthonod, a környezetet szebbé tenni, egy kis életet csempészni az élettelen bútorok közé. Ha viszont helyesen is szeretnél választani, érdekel a fens suhi, akkor olvasd el cikkünket, melyből kiderül, hogy mely szobanövényekkel lehetsz a legboldogabb.

[adsense_id=”1″]

A bambusz egy rendkívül hasznos és mutatós növény, aminek alkalmazását a feng shui kifejezetten ajánlja. Ez a növény az életünk minden területén energiát adhat, ezért bárhol a lakásban jó, ha van egy ilyenünk. A bambusz a siker és az érvényesülés jelképe is, ezért a dolgozószobában kifejezetten látványos hatást remélhetünk tőle, ám ezek mellett még a nyugalom szimbóluma is, avagy hálószobánkban is bátran elhelyezhetünk egyet belőle.

Az aloénak ugyancsak sok pozitív hatást tulajdonít a feng shui, ugyanis feltölt energiával, így segít túljutni a saját lustaságunkon. A lakás bármelyik pontján eredményesen alkalmazhatjuk. Az aloé egyszerre hoz egészséget, gazdagságot és békét, avagy minden olyan vágyat megad, amire általában törekednek az emberek. Számos pozitív hatása által így minél több van belőle otthonodban, annál jobb.

Feng Shui szobanövény

Feng Shui szobanövény

A fokföldi ibolya szintén remek választás, mivel ennek a növénynek is olyan hatásokat tulajdonít a feng shui, amelyek az élet rengeteg területén segíthetnek a boldog, kiegyensúlyozott mindennapok elérése érdekében. Az ibolya tehát feltölt energiával, segíti a jókedv dominanciáját, sőt megnyugtató harmóniát is áraszt maga körül. Mindezek mellett nyitottabbá, a többi ember iránt érdeklődőbbé és fogékonyabbá tesz, avagy növeli a szociális érzést is.

A rózsa mindenütt a szeretetet és a szépséget szimbolizálja, de egyben az ezekkel együtt járó problémákat is szimbolizálja. A feng shui a jelentése és a hatása is hasonló, avagy ha rózsát teszünk a hálószobánkba, akkor az ösztönöz, hogy keressük a szépet, de segíthet a problémák elfogadásában is.


hunprobalazs