Születésnap ünneplése

Talán az egyik legszebb ünnepünk a születésnap, hisz ezen egy élet létrejöttét ünnepeljük, ekkor bővül a család egy új taggal. Ezt a napot a névnappal ellentétben szerte a világban megünneplik. Sokan nem csak szűk családi ünnepséget tartanak, hanem meghívják a közeli barátokat és a rokonokat is.

[adsense_id=”1″]

Akik nem tudnak elmenni az ünnepségekre, azok gyakran küldenek születésnapi képeslapokat az ünnepelteknek. Ezeken a képes levelezőlapokon torták, humoros idézetek és különféle köszöntő szerepelnek. A születésnapi ünnepség egyik legfontosabb kelléke a torta. Az ízletes tortákat általában neves cukrászdákból veszik az emberek erre a jeles napra. Szintén fontos születésnapi kellék a pezsgő, melyből nem csak alkoholos, hanem alkoholmentes változat is beszerezhető. A habzóborral teli pezsgős poharakkal koccintunk az ünnepelt egészségére.

Sokan nem otthon, hanem népszerű éttermekben születésnapoznak vagy estére, éjszakára születésnapi partit rendeznek. Általában a kerek évszámok alkalmával rendeznek nagyobb ünnepséget az emberek, hisz sokan mérföldkőnek tartják az életükben, amikor belépnek a húszas, harmincas, negyvenes éveikbe. A legnagyobb kultusza a századik születésnapnak van, ezt nagyon kevesen érik meg, ilyenkor sokan még a hírekbe is bekerülnek, hisz ez olyan ritka, mint a fehér holló. Fontos az ajándék ugyan, de nem annak értéke számít a legjobban, hanem a lényeges az, hogy szívből és szeretetből adják az emberek egymásnak.


hunprobalazs