Szúnyogriasztás levendulával

Amióta világ a világ, az embernek meggyűlik a baja a szúnyogokkal. A bosszantó, zöngicsélő rovarok ellen olyan megoldásra van szükség, ami hatékony és biztonságosan használható.

Sajnos a vegyszeres készítmények valamilyen módon mindig negatív hatást gyakorolnak; vagy a környezetünket károsítják, vagy az előállításuk jelent komoly természeti terhelést vagy a legrosszabb esetben közvetlenül a mi egészségünket fenyegetik. Nem csoda, hogy a legtöbben óvakodnak a vegyszeres szúnyogriasztók és szúnyogirtók használatától. Az sem lehet véletlen, hogy a legtöbb termék csomagolásán felhívják a figyelmünket, hogy babák és kisgyermekek esetén ne alkalmazzuk.

Mindezek miatt olyan alternatív megoldásokat kell keresnünk, amelyek semmilyen káros hatással nem rendelkeznek, mégis hatékonyak lehetnek a szúnyogok távol tartásában. A korábbi évtizedekben nagyanyáink különböző praktikákkal kísérleteznek, ezek némelyike hatásosnak bizonyult, némelyike kevésbé. A levendula ilyen jellegű használata viszont csak az utóbbi években vált elterjedtté; tegyünk egy próbát mi magunk is! A levendula illata rendkívül erős, ezért többek között illatosítóként, illatszerek előállítására, aromaterápiás célokra is használjuk. A szúnyogok viszont nem szívlelik ezt a fajta illat koncentrációt, ezért inkább távol maradnak az illatok forrásától. A levendula akkor lehet hatékony szúnyogriasztó, ha megfelelő módon alkalmazzuk; mindenekelőtt szükségünk lesz egy bázisolajra, amellyel elkeverve a levendula kifejtheti szúnyogriasztó hatását. Bázisolajként megfelelő az olíva- vagy a szójaolaj, de tartsuk szem előtt, hogy mindig csak egyetlen olajat alkalmazzunk, ugyanis kiolthatják egymás hatását, ráadásul a több olaj egyidejű használata növeli az allergiás reakciók megjelenésének valószínűségét.


hunprobalazs