Tanácsok azoknak, akik utálnak takarítani

Vannak olyan nők, akik meghátrálnak, ha mosogatásról, porszívózásról, ablakpucolásról van szó. Nem mindenkinek álma a takarítás, azonban néhány tanács betartásával lehetséges, hogy a minimálisan megkedvelje a nagy takarításokat. A tippek segítenek abban is, hogy a lakás kitakarítása ne egy teljes napot vegyen igénybe, hanem csak pár órát.

A takarítás elkezdése előtt a legfontosabb, hogy kiválassza azokat a tisztítószereket, amelyekkel szívesen dolgozna. A legtöbb személy kifejezetten utál olyan szerekkel dolgozni, amelyeknek a kellemetlen szagúk a takarítás után még sokáig érezhető. Bátran vásárolja meg azokat a természetes anyagokat és eszközöket, amelyekkel ugyan azt az eredményt lehet elérni, mint a hipós termékekkel. A feladat elkezdése előtt nem érdemes elhatározni, hogy a lakás legkisebb helyiségétől egészen a legnagyobbik mindegyik ki lesz takarítva. A szemei előtt mindig csak részfeladatok legyenek, azaz lépésről lépésre haladjon. Ajánlott takarítás közben zenét hallgatni, mivel így az idő sokkal könnyebben fog eltelni, és az ember hangulatát is nagyban befolyásolja.

Talán nem is gondolja, hogy a lakás egyszerű berendezése által a takarítás is sokkal egyszerűbb. A polcokon ne tároljon felesleges, nem használt dolgokat, mivel ez csak a portörölgetést nehezíti meg az ön számára. Jó megoldás lehet, ha hetente legalább egy alkalommal megkér egy takarítónőt, hogy közösen ne lássanak a lakás kitakarításnak. A munka könnyebb és szórakoztató, ha társaságba végzi, ezért ha érdemes a legjobb barátnővel közösen elvégezni a takarítást. A legfontosabb, hogy a takarítás valamely részében találja meg az örömét, mivel kizárólag így végezhet rövid idő alatt és idegesség nélkül a feladattal.


hunprobalazs