Tanuld meg a macskád testbeszédét felismerni!

Háton fekszik, a hasát mutatja: Ez a testhelyzet a nyugalmat és a feléd érzett bizalmat fejezi ki, de a cicád ilyenkor a legkevésbé sem vágyik pocakvakarásra. Ha mégis megpróbálod ezt, akkor bizony jó eséllyel megkarmol, sőt meg is haraphatja a kezedet. Cicanyelven tehát ez a póz azt jelenti, hogy relaxálok és nyugalomra vágyom.

[adsense_id=”1″]

Lelapult fülek: Ez a félelem és a riadtság, a stressz jele jele. A legtöbb esetben a cicáknál a simogatás és a bátorítás ilyenkor nem segít, így a legjobb, ha biztosítasz neki egy helyet, ahová elbújhat és megnyugodhat a maga csendességében. Aggodalomra nincs ok, amint összeszedte magát, újra elő fog jönni.

Hosszú és lapos pislogások: Bár ilyenkor talán úgy tűnhet, hogy a cicád mindjárt elalszik, de ne hagyd, hogy ez megtévesszen, ugyanis nem az álmosság jeleit látod. A lapos pislogások a cica nyelvén azt jelentik, hogy jól érzem magam, biztonságban vagyok és szeretek veled lenni.

Kiscica

Kiscica

Arc nyalogatása: Ez az egyik legmókásabb mozdulat, hiszen amikor a cicák a saját pofijukat, vagy orrukat nyalogatják, az igazán édes. Ha éppen befejezték az evést, akkor ez valószínűleg a tisztálkodás része lehet, de máskor kevésbé jó dolgokat jelez, hiszen lehet a stressz, sőt némely esetekben az émelygés jele is.

Csavargás a lábaid között: Ez a mozdulat egyrészt az üdvözlést jelenti, másrészt a cicád egyúttal ekkor arról is gondoskodik, hogy megerősítse a köztetek lévő köteléket. Amikor hazaérsz, a ruhádon rengeteg olyan különös és ismeretlen illat van, amit a macska megérez, viszont amikor a lábaidhoz dörgölődzik, akkor a saját illatát hagyja rajtad, tehát újra ismét ismerős leszel számára.

Dorombolás: Amelyik dorombol, az jól érzi magát, ezt már mindenki tudja, azonban a dorombolás egyes esetekben azt is jelentheti, hogy a cicának fájdalmai vannak. Ha tehát a cicád olyankor is dorombol, amikor erre semmi oka nincs, akkor érdemes felkeresni az állatorvost egy alapos kivizsgálásra.


hunprobalazs