Tanulj meg alkudni, fizess kevesebbet!

Mindig kellőképp járj utána a dolgoknak, hiszen ha nem vagy tájékozott, akkor bizony garantáltan át fognak verni. Teljesen mindegy, hogy mit szeretnél vásárolni, a fontos az, hogy utánajárj a leglényegesebb tudnivalóknak. Ezáltal még az eladót is elbizonytalaníthatod, hiszen határozottan állíthatod, hogy itt és itt mennyivel olcsóbban láttál olyan terméket, ami még jobb minőségű is volt. Persze nem csak a háttér információk fontosak, hanem az is, hogy felkészülj az esetleges válaszokkal. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak arra készülnek, mivel lehet lehúzni az árut, holott valójában sokkal fontosabb az, hogy a pozitívumokra tudj kontrázni.

[adsense_id=”1″]

Bátran legyél pofátlan, avagy sosem szabad elfogadni az első árat, amit felajánlanak számodra, az ugyanis kétségkívül akár jóval több is lehet, mint amennyit a termék ér. Ez pontosan azért van, mert az eladó is tisztában van vele, hogy alkudni fogsz, így ezt az első összegbe belekalkulálja ezt, tehát az általad felajánlott összeg mindenképpen pofátlanul alacsony legyen, hogy Te is bőségesen tudj még felfele tornászni.

Alku

Alku

Mindig készpénzt mutass fel, nem is hinnéd milyen hatással van az eladókra a pénz, bármekkora összegről is legyen szó. A készpénzzel azt sugallod számukra, hogy most rögtön hajlandó vagy fizetni, egy gyors alku, és már vihetik is elkölteni a pénzt.Ez leginkább akkor hatásos, ha elsőre tudatosan igen alacsony árat mondtál és most éppen azon alkudoztok, hogy mi legyen a végső ár.

Elsőre érdemes átengedni az irányítást az eladónak, megkérdezni, mennyit kér az adott termékért. Még az is lehet, hogy ez az összeg is kedvezőnek bizonyul, ekkor érhető módon megkönnyebbülten licitálhatsz. Amennyiben az összeg túl magas, rögtön bevetheted a pofátlan és magabiztos alkudozás módszerét. Mindig tartsd szem előtt, hogy a profi alkudozók nem érzelmesek, nem foglalkozhatsz azzal, hogy az eladónak mi éri meg!


hunprobalazs