Tedd szebbé, tedd otthonosabbá otthonod!

A hosszú évek alatt felhalmozott felesleges lomok az otthonunkat rendezetlenné tehetik, ami miatt rosszul is érezhetjük magunkat. Egy idő után bármennyire is próbálunk rendet rakni, olyan érzésünk lesz, mintha rendetlenség lenne körülöttünk. Vannak persze gyűjtögető típusú emberek, amíg mások arra hajlamosak, hogy nehezen mondjanak búcsút egy nem használt tárgynak. Ezeket a lomokat ki kell dobni.

[adsense_id=”1″]

Otthonod egyszerűen teljesen már arculatot kaphat, ha megválsz a lomtól. A lomtalanítás során haladj sorban a különféle fiókokkal, és válj meg a nem hordott ruháidtól is. Gondold át, hogy tényleg szükséged van-e olyan ruhákra, amelyeket legalább két éve nem használtál. A kényelméből visszavehetnek némely bútorok is. Lehet, hogy pár éve, amikor bútort vásároltál rosszul választottál, és vannak felesleges bútoraid. Ezeknek egy részétől is nyugodtan megválhatsz, de át is alakíthatod azokat.

Lényeges, hogy a terek jól legyenek kihasználva, ne legyen túlzsúfolt az otthonunk. Ha a lakásod kicsi, de kevés a tárolóhely, akkor itt az ideje, hogy felszerelj függőlegesen polcokat és kisebb szekrényeket. A bútorokat próbáld meg úgy elhelyezni, hogy kényelmesen mozoghass otthonodban. Ne kelljen semmit kerülgetni, ha el akarsz érni valamit.

A rendszeres takarítás elmaradása se tesz jót otthonodnak. Egy idő után egyre nehezebb belevágni, de meg kell tenni. Egy lakás teljes harmóniájához a tisztaság is hozzátartózik. Nem kell feltétlenül minden héten minden apró sarkot kitakarítani, de legalább az ünnepek közeledtével érdemes ezt megtenni.

A jól megválasztott színek is nagyon fontosak. A színek kiválasztásánál az ösztöneidre kell hallgatnod, de az is lényeges, hogy milyen hatása van a színeknek a közérzetedre. A vörös például túlzottan élénkít, de ha csak egy-egy falat festesz ilyen színűre, a többihez pedig pasztell színeket választasz, akkor nem kell róla lemondanod.


hunprobalazs