Tegyél a tartós párkapcsolat érdekében!

Sokszor olyan tökéletesnek hitt párok mennek szét egyik napról a másikra, akikről azt gondoltuk volna, hogy életük végéig együtt maradnak. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mi volt a szakítás oka. A válasz pedig igen egyszerű, avagy bármennyire is tökéletesnek gondolunk  egy kapcsolatot, emberekről van szó. Egyszerűen úgy lettünk megalkotva, hogy szerelembe essünk, szeressünk, majd idővel csökkenjen a szenvedély.

[adsense_id=”1″]

Ez a ciklus annyiszor megy körbe, amíg a felek ennek szükségét érzik. Amikor már nem mutatkozik igény a szerelemre, akkor egyszerre mindennek vége lesz. Nem is csoda, hogy a leggyakrabban hangoztatott érv az, hogy „már nem szeretem”. Most adunk pár tippet, ami segíthet újragyújtani a tüzet a kapcsolatodban, ha az kialvó félben van.

Először is tisztázzuk le, hogy a szerelem önátadást jelent. A szerelem tehát nem csak úgy történik velünk, nem a partnerünk tesz minket különlegessé, vagy boldoggá. A legegyszerűbb módja annak, hogy szeressenek minket, ha mi is szeretünk. Nem szabad várni, hogy előbb kapjunk, és majd aztán adunk. Ennek fordítva kell lennie, avagy adjunk, hogy aztán kapjunk.

A szeretet egyben hálát is jelent. Életünk legnagyobb részében koncentrálhatunk a partnerünk hibáira, vagy a kapcsolatunkra jellemző hiányosságokra, vagy választhatjuk a boldogságot, szerethetünk és értékelhetjük azt, amink van. Ha képesek vagyunk hálát adni a kapcsolatunkért, akkor elismerés és sokáig tartó szeretet lesz a jutalmunk.

Nem szabad falakat húzni. A korábbi kapcsolatainkból származó szenvedéseket hagyjuk magunk mögött. A szerelemben sok fájdalom lehet, de nem szabad engedni, hogy ezek befolyással legyenek a jövőre, aktuális párkapcsolatunkra. Tegyük meg az első lépést, fogadjuk be a szeretetet, hiszen mindannyian szeretnénk szeretni, és szeretve lenni.


hunprobalazs