Tények a cigarettáról, amit a gyártók sose árulnának el

Megvan annak az oka, hogy miért olyan nehéz letenni a cigarettát. A gyártók telerakják őket olyan anyagokkal, melyek nagyon hamar függőségeket okoznak. A cigaretta gyakorlatilag kémiai anyagok jól megkomponált keveréke, tele addiktív és mérgező összetevőkkel.

[adsense_id=”1″]

A dohányfüstben 4800 égéstermék található, ezek közül több mint 2000 toxikus, 90 pedig kifejezetten rákkeltő. A cigarettába sok vegyi anyagot azzal a céllal tesznek bele, hogy erősítsék a nikotinfüggőséget, valamint ellensúlyozzák a cigaretta kellemetlen szagát és ízét.

A mentolt sok cigarettagyártó alkalmazza, hogy fiatal, kezdő dohányosokkal gyarapítsa a függők táborát. A mentol ugyanis nyugtatja a hörgőket, így mélyebben lehet belélegezni a füstöt bármiféle égő vagy csípős érzet nélkül. A cigarettafüst a mentoltól hűvösebb, kellemesebb, még inkább elfedi és elfeledteti a dohányzás ártalmait.

A light cigaretták éppen olyan veszélyesek, mint a hagyományos változatok. Vizsgálatok már az 1970-es években kimutatták, hogy akik ilyen cigarettát szívnak, mélyebbet lélegeznek belőle, ezáltal ugyanazt a nikotin szintet érik el, mint az erősebbnek feltüntetett fajtákkal. Sok országban a vásárlók megtévesztése miatt be is tiltották a light kifejezés használatát cigarettáknál.

Az ammóniumot elsősorban arra használják, hogy csökkentse a dohány savasságát, ugyanakkor több nikotin felszabadulását is eredményezi. Amint a nikotin eljut az agy receptoraihoz, azonnal jó érzést kelt, így a szervezet még többet fog kívánni belőle. Ez a magyarázata annak is, hogy a dohányosok miért ragaszkodnak egy bizonyos márkához.


hunprobalazs