Tények, amiket nem tudott a St. Louis boltív átjáróról

Alig van felismerhetőbb mérföldkő középnyugat Amerikában, mint a St. Louis tornyosuló boltív átjáró, egy 630 láb magas emlékmű Thomas Jefferson ötleteinek tiszteletére. Ez az Egyesült Államok legmagasabb emlékműve és a világ legmagasabb boltíve.

St. Louis város mérnöke, W. C. Bernard elmondta, hogy több tucat 290 üzletet tartalmazó raktárt és öntöttvas épületet vettek meg, hogy helyet teremtsenek a boltív számára. Ez ellentmondásos lépés volt, főleg mivel felfedezték, hogy a városi pénzeszközöknek a projektre történő elosztására vonatkozó szavazás megtörtént. A boltív rozsdamentes acéldarabjait vonattal szállították Pennsylvaniaból, és a helyszínen kellett összeszerelni. A hegesztőknek rendkívül óvatosan kellett dolgozniuk annak érdekében, hogy méréseik pontosak legyenek – az engedélyezett hibahatár kevesebb, mint fél milliméter volt. Bár az építőmunkások biztosak voltak a használt termékekben, sokan azt gondolták, hogy a boltív meghibásodhat, amikor a tetején lévő darabot a helyére állítják, hogy csatlakozzon a lábakhoz. De ez természetesen nem történt meg.

A bonyolult építési folyamat során, amikor is az emberek száz méter magasan dolgoztak a levegőben biztonsági háló nélkül, nem túl meglepő, hogy a biztosítók számítottak halálos áldozatokra. Ennek ellenére senki sem halt meg az építkezés során. Az átjáró boltív egyetlen halála Kenneth Swyers esete volt, aki 1980-ban leugrott egy repülőgépről. A boltív tetejéről akart a földre ugrani ejtőernyővel, de kiegészítő ejtőernyőjét nem telepítették, és rögtön szörnyethalt amint földet ért. Problémákat és vitákat is kiváltott az, hogy Eliel vagy Eero Saarinen nyerte-e az emlékmű tervpályázatát. Apja és fia egyaránt részt vettek a versenyen, és bár Eerót választották győztesnek, a zavart hivatalnokok tévesen Elielnek szólították.  Az építészek és családtagjaik pezsgő-ünnepséget tartottak, hogy ünnepeljék az idősebb Saarinen-t, amikor egy távirat érkezett a hiba kijavításáról.


hunprobalazs